torsdag 30 juli 2015

16 veckor

Idag blir April 16 veckor! Hon väger nu 4,5kg och detta blir den sista veckobilden som vi tar, hädanefter blir det månadsbilder ett tag framåt istället.

Tillväxtkurvan har börjat planas ut (fortfarande växer hon mycket, men betydligt mindre än för några veckor sedan). Det har börjat klia i de små tänderna mer och mer nu sista dagarna och hon håller sig som tur är till tuggben! ;)

I måndags hände en liten olycka, och April kom ur sulkyn när vi var ute med Freyja och hamnade under ena däcket... Så hon blev helt överkörd, trodde först att ryggen hade gått av, för hon rörde sig inte med bakdelen och satt bara på sniskan och gnällde.
Efter att första chocken hade släppt, rörde hon sig i alla fall obehindrat, men började kissa blod och höll svansen jättekonstigt så jag trodde att den var avbruten och att hon hade invärtes skador.
Men hon hade nog änglavakt, för inga benbrott och inga invärtes skador eller blödningar tack och lov.
Blodet i urinen berodde på en muskelskada, så det var döda muskelceller som gjorde att kisset var rött först och sen brunt hela det närmsta dygnet.
Men hon håller fortfarande svansen lite konstigt, halva svansen hänger liksom ibland, hon håller den dock mer och mer uppe för varje dag som gått efter olyckan, men hon släpper ner den sista halvan rätt ofta fortfarande, även om det inte är hela tiden som i måndags och tisdags.
Vi hoppas att det bara är en nerv som kom i kläm under olyckan och att det ska gå över av sig självt. Hon är inte varm eller svullen där och hon verkar inte heller ha ont, så bruten tror jag inte att den är. Men går det inte över under helgen så åker vi in och röntgar den på måndag för säkerhetsskull, bara för att dubbelkolla så att den inte är bruten trots allt <3

Nu ska jag packa färdigt för att åka till rasspecialen i Degeberga, jag och Ebba sover borta från idag till söndag. Ska bli väldigt mysigt att komma iväg med husvagnen, sen får vi se hur det går på utställningen på söndag!


,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar