onsdag 5 augusti 2015

Degeberga 2015

I helgen var vi som ni säkert redan vet iväg på rasspecialen i Debeberga. Jag åkte upp på torsdagen, eftersom vi skulle ha styrelsemöte och göra iordning inför helgens alla påhitt.

Under fredagen var det rallylydnadstävling mitt på dagen, för att på kvällen avslutas med agilitytävling. Kul, och många värdiga vinnare blev det!

På lördagen var det utställning del I, valpklasserna och samtliga hanhundsklasser var denna dag.
Efter utställningen var det lydnadstävling, alla kämpade väl och var tappra :)
Kvällen avslutades med buffé och tävlingen "Degebergas snabbaste gårdshund", Ebba slutade på en värdig andraplats. Misstänker att det var för att hon var taggad till tusen, efter att ha suttit med ett annat par och sett mig ta tiderna på de andra hundarna. Hon är ju så mammig, så hon hade ju suttit och längtat efter mig och bättre förutsättningar än så går knappt att få när de ska springa så fort som möjligt till husse/matte :D Kul var det i alla fall, även om tidtagningen självklart inte blir helt 100% säkert :)

På söndagen var det lydnadskurs, prova på agility, samt utställning del II.
Tikklasserna, BIR/BIM i alla årskullar samt uppfödar-/avelsgrupperna bedömdes, en trevlig dag blev detta också. Sen var det dags för de tre timmarna av hemfärd, som vi saknade de där hemma både jag och Ebba <3

Ebba fick Excellent i öppenklassen av domare Paul Stanton, blev oplacerad i konkurrensen. Det gör mig ingenting, för konkurrensen var stor bland 19 andra tikar i samma klass, så vi är mer än nöjda med ett excellent och en bra och utförlig kritik. Kritiken finns att läsa på Ebbas sida.

Installerade i husvagnen <3

Djupt koncentrerad på matte så att hon inte får för sig att försvinna ur sikte.
Ebba passar på att slappa i värmen medans matte tar kort på alla hundar.
Ebba under bedömningen <3
Igår var jag och Eriks mamma iväg på kvällen efter jobbet och plockade blåbär och hjortron, lite blev det i alla fall och Ebba, Bella och April somnade nöjda och med magarna fulla med blåbär <3

Aprils svans är jättemycket bättre, det är enbart en liten knöl några kotor ifrån svanstippen. Hon är obehindrad och håller svansen som vanligt nästintill hela tiden. Om inte knölen ger med sig, så kommer vi att besöka veterinären igen för att kontrollera det och även få ett veterinärintyg på att det inte är en missbildning utan en förvärvad skada. Men vi får avvakta och se hur det artar sig, bra mår hon som sagt i alla fall och det är skönt! :)

I blåbärsskogen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar