Köpa valp

Om ni är intresserade av en valp ifrån oss, skicka ett mejl eller ring till mig för att berätta om er, hur ni jobbar, varför ni vill skaffa hund och om ni har haft hund tidigare etc. När vi pratats vid och om allt känns bra, så ser jag gärna att vi träffas, för att ni ska få känna på hur rasen är och om den kan tänkas passa just er.

Anledningen till att vi vill ses innan ett eventuellt köp är aktuellt, är dels att ni skall få träffa våra hundar, oss och se i vilken miljö våra valpar växer upp, och dels för att vi skall få en uppfattning av er och hur ni är tillsammans med hundarna. Vi vill känna oss trygga med er och ni skall känna er trygga med oss inför ett köp!

Vi har inget kösystem, utan väljer ut rätt familj till rätt hund, vilket vi tycker är en förutsättning för att ni skall trivas med er nya hund!

Välkomna med er förfrågan!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

När valparna väl är födda, tar jag emot besök först efter 4 veckor och då är ni välkomna att hälsa på för att titta på dom små. Valet av valp gör vi tillsammans, eftersom jag lever med valparna och lär känna dom så märker jag snabbt vilken valp som skulle passa just er bäst. Allt för att ni skall trivas på allra bästa sätt med eran valp och kunna leva lyckliga i många år framöver!

Att köpa valp av oss på Funnyfail's innebär att:
  • Vid leverans är valpen registrerad i SKK, vaccinerad, chipmärkt, veterinärbesiktigad, avmaskad och innehar även en dolda fel-försäkring.
  • Valpen är vid leverans minst åtta veckor.
  • När ni hämtar valpen kommer vi att skriva ett SKK-köpeavtal.
  • Ni kommer även att få med er ett valppaket. Med bland annat foder, filt som luktar mamma och syskon, valpens registreringsbevis, ett informationsblad och ett års medlemskap i rasklubben.
När ni väl har blivit hemmastadda så ser jag gärna att ni:
  • Kontaktar mig om det är någonting som ni undrar, om ni får problem med valpen eller om ni vill dela med er av någon framgång! Jag hör mer än gärna hur det går för valparna, även när de blivit vuxna.
  • Åker till veterinären när valpen är 12 veckor för sin andra vaccinationsspruta, vid den här tidpunkten är det även dax för avmaskning igen.
  • Vid ett års ålder ska hunden även vaccineras en tredje gång och därefter är det bra om ni vaccinerar hunden åtminstone vartannat år.
  • Om ni skulle vilja ställa ut hunden så vore det jätteroligt, jag hjälper gärna till och vi kanske till och med kan åka tillsammans på eran allra första utställning!
Jag kommer även att arrangera en kullträff när valparna blivit kring 1,5 år, där ni får träffa kullsyskon, mamma, och hussar/mattar till resten av kullen.
Tanken är att vi åker på mentalbeskrivning med hela kullen, för att sedan antingen äta en bit mat på plats, eller så möts vi sedan upp hemma hos oss, äter middag, umgås och pratar om året som gått.
Jag hoppas att ni vill komma, det brukar vara väldigt lärorikt att göra detta ihop med resten av kullen för att kunna se om den är jämn i mentaliteten och för att ha möjligheten att få förståelse för vissa egenskaper som kanske finns hos fler av syskonen i kullen.

Innan denna kullträff, vill jag att ni höftledsröntgar, patellaundersöker samt kollar tandstatus på er hund hos veterinären minst 14 dagar innan träffen. Detta även om ni inte skulle ha möjlighet att närvara, så att vi kan utvärdera även detta och prata om kullens hälsostatus under denna träff också.

Detta känns viktigt för mig som uppfödare för att ni skall veta vilka förutsättningar just eran hund har i livet, för att jag skall kunna utvärdera min avel och kullen så gott det går samt för att bidra till att bibehålla den dansk-svenska gårdshunden som en sund och frisk hundras.