tisdag 18 augusti 2015

Fantastisk helg

I onsdags var vi och hämtade Siri i Älmhult, vi märkte direkt när vi kommit hem att hon ställde upp sig väldigt tydligt för hundarna här. Och valde att redan på torsdagen, åka till Åberg och försöka se om de ville para sig.
Hon ställde upp sig tydligt, men de fick inte till någon parning. Jag valde att åka igen på fredag morgon, och även denna gången utan lyckad parning. Det bestämdes att Siri skulle stanna under helgen, så att vi inte missade rätt dag. Och på lördag kväll blev en parning, samt även söndag morgon.
Så några veckor framåt är det spännande värre och vi hoppas såklart på att få se några dräktighetstecken!
Siri kommer åka tillbaka till matte Frida och resten av familjen, för att sedan komma tillbaka några veckor innan den stundande valpningen.
Första hängningen Alfons-Siri, foto Ursula Möller
I lördags åkte jag iväg på hundutställning i Norrköping, Ebba ställdes för domare Sonny Ström och blev tredje bästa tik i rasen. Hennes kritik går att läsa på hennes sida :) April var med för att miljötränas och hon skötte sig jättebra trots mycket folk, hundar och ljud.

Jag blev även tillfrågad att ställa ut en riesenschnauzer, jättekul att få prova en ny ras i utställningsringen och dessutom en ras som jag växt upp tillsammans med eftersom farmor hade en riesen när jag var liten!

Efter utställningen åkte jag till Skövde, för att sova hos Annette med familj hemma hos dom. På söndagen åkte vi tillsammans till en inofficiell utställning i Mariestad.

Tiger, Ebbas kullbror, ställdes också ut och han blev BIR-champion med kritiken:
"Trevlig championhane, byggd på fina linjer, bra huvud, snygg "topline", bra päls, substansfull kropp som ej får bli högre i hullet. Normal benstomme, passande vinklar, rör sig med fria lätta steg från sidan."

Sen var det Aprils tur, hennes kritik går att läsa på hennes sida, och hon blev BIR-valp och skötte sig dunderbra i ringen och på bordet när domaren kände igenom henne.

Ebba blev placeras som etta i sin klass, och slog därefter hanen när de tävlade om vem som var bäst i rasen. Sen blev hon även bäst i gruppen (rasgruppen med schnauzer, pinscher och sennenhundar), riktigt häftigt! :D

Superdupers Bella, en av valparna från Ebbas första kull, ställdes ut också och blev placerad som nummer två i championklassen med HP med kritiken:
"Trevlig championtik, bra huvud, kunde tänka sig en nyans mörkare ögon, normal hals, stark rygg.  Substansfull kropp, normala vinklar fram och bak. Rör sig med fria lätta steg från sidan, något trångbent. Trevligt temperament."
Bella och Hanna vann även Barn med hund efteråt, jättegrattis!

Nöjda med helgen och glada i hågen, gav vi oss hemåt med priser och en bunt rosetter. Jag åkte och hämtade Siri hos Ursula och Christian och var hemma mitt i natten, men det var väldigt skönt att slippa åka så jättelångt senare i veckan istället. Sen var det skönt att få hem henne och binda band ännu mer till henne :)

Nu håller vi tummarna för att parningarna har tagit sig, i så fall väntar vi smått i slutet av vecka 42.

Nästa helg åker vi på hundutställning i Ljungkile, både April och Ebba ställs ut på fredag och Ebba ställs även ut på lördagen. Vi kommer att bo i husvagnen och Erik ska åka med, så jag tror det kommer bli toppenmysigt :)

Foto Beatrice Barck
April skötte sig jättebra, även i den stora ringen med över 40 andra valpar <3
Foto Annette Andersson
Foto Hanna Andersson
Foto Annette Andersson
Ebba showade på för fullt, blev Bäst i rasen och Bäst i gruppen!!!
Foto Annette Andersson
Söndagens rosettskörd <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar