måndag 7 augusti 2023

L-kullen är här

Äntligen är de här!

Igår kväll kom jag, Olof och Agnes hem från rasspecial vid 21.00. Jag gick direkt upp till valplådan och bytte av Erik i valpvakan, tempen har legat lågt hela dagen och Häxa har varit ömsom trött och ömsom rastlös.

Strax efter midnatt, kom första valpen, en viltfärgad tikvalp. Efter henne följde tre till tikvalpar, först två till viltfärgade och sedan en trefärgad. Vid 02.00 kom den femte och sista valpen, en trefärgad hanvalp.

Alla fem verkar må bra, de var lagom stora och superfint tecknade. Häxa har skött sig så bra man kan förvänta sig av en förstagångstik, skötte rengöring av valparna, bet av navelsträngar osv på allihop på egen hand, blev lite obekväm när det tryckte på för nästa valp, då ville hon flytta ifrån de nyligen födda en bit, men det är inte så konstigt när valpningen gick så snabbt i början :)

Nu ska vi njuta av de små diamanterna, födda mitt i värsta ovädret och direkt efter hemkomst från rasspecialen som firade rasklubbens 30 år-jubileum!

Ni som lämnat intresse för valp, kan räkna med att jag återkopplar inom någon vecka, först behöver vi se så alla valparna mår fortsatt bra, det är just nu det allra viktigaste :)


Tik 1

Tik 2

Tik 3

Tik 4

Hanen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar