lördag 10 juni 2023

Utställning Sävsjöström

I tisdags, på självaste nationaldagen, var vi iväg på inofficiell hundutställning i Sävsjöström. Eftersom det inte är så långt hemifrån och utomhus, så tänkte jag att det vore kul om ett gäng från vår uppfödning kom på en liten mini-kennelträff i samband med detta. Så himla roligt att träffas och att få några timmar tillsammans med er och era hundar, tack till er som kom! :)

Väldigt roligt att vi ändå blev några stycken, total 12 gårdshundar (av ett 70-tal anmälda hundar av alla raser).


Utöver de två som jag hade med mig själv, så var det 7 andra gårdshundar som hade anknytning till oss som var anmälda.
Funnyfail's Ihärdiga Isolde "Issa" kom tyvärr inte till start, men jag hoppas få ta med henne vid annat tillfälle fast på en officiell utställning också, hon har bara det kvar innan hon är slutligt godkänd för avel.

Först på tur var två valpar från vår senaste kull, J-kullen.

Funnyfail's Jättejuliga Joline, 5,5 månad

Om Joline tyckte domaren såhär: "Feminin välkroppad tik, lite långa bendelar. Bra huvud o uttryck. Korrekt bett. Öppna vinklar fram, bra bak. Rör sig lite underställt. God pälskvalité. Behöver tid."

Pga att hon ännu behöver mer tid, så valde domaren att inte ge henne något HP denna gång, men en fin debut ändå och hon skötte sig kanon!

Funnyfail's Jordnära Joar "Folke", 5,5 månad

Om Folke tyckte domaren såhär: "Redan full storlek. Bra huvud o uttryck. Normalt kroppad/åldern. Bra överlinje, bra svans, lite öppen i knävinkeln. Valpiga rörelser. Trevligt lynne."

Även han skötte sig jättebra. Han fick dessutom HP och blev BIR-valp 4-6 månader. Tyvärr inte placerad sedan i BIS-valp.
Båda syskonen är öppna och positiva valpar som det ska bli väldigt roligt att få följa fortsatt :)

Funnyfail's Heroiske Hektor, 2 år

Hektor tyckte domaren såhär om: "2 år, stor o kraftig maskulin hane på övre gränsen. Bra huvud. Välpigmenterad. Utm hals, stark överlinje, lite grund i bröstet. God pälskvalité. Parallella rörelser."

Hektor gjorde en fin debut i utställningsringen, denna gången utan HP men som näst bästa hane i öppenklassen, och om han bara grovnar på sig lite så hoppas vi på en fin debut även på en officiell utställning framöver.

Funnyfail's Intensive Iron-Maiden "Loffe", 2 år

Om Loffe tyckte domaren såhär: "2 år. Stor o kraftig, maskulin hane. Välkroppad. Bra huvud o korrekt bett. Stark överlinje. Bra ben o tassar. Normala vinklar. Bra päls."

Loffe fick HP och blev bästa hane i öppenklassen, och han blev sedan även BIM. Kanske kommer matte med honom till rasspecialen i sommar, det vore fantastiskt roligt :)

Mocca-Deluxe, valp till nedan. Barnbarnsbarn till vår Ebba (Snöflinga). 7 månader

Mocca är en valp som är barnbarnsbarn till våran Ebba, så därför är det lite extra roligt att följa henne. Om Mocca tyckte domaren såhär: "7 mån. Stor välkroppad, feminin tik. Korrekt bett. Välplacerade öron. Bra överlinje. Goda vinklar runtom, i rörelse lite överbyggd bak. Utm pälskvalité. Fint lynne."

Mocca fick HP, blev BIR-valp 6-9 månader och sedan även BIS-valp 1!

Superdupers Tequila Mockingbird, barnbarn till vår Ebba (Snöflinga). 6 år

Quila är mamma till Mocca och Ebbas barnbarn. Om henne tyckte domaren såhär: "5 år. Kraftfull välbyggd tik, lagom stor. Bra huvud, välkroppad, utm ben o vinklar. Bra päls. Rör sig väl. Fint lynne."

Quila blev bästa tik i öppenklassen, sedan även bästa tik och slutligen BIR mot Loffe. I finalerna blev hon även 2:a bästa svenska ras!

Funnyfail's Intensive Iron-Maiden till vänster (BIM)
&
Superdupers Tequila Mockingbird till höger (BIR)


Stort grattis allihop till fina resultat :D


Hundar på laddning :)

Nytta, vår lilla flörtkula!

Nytta ställdes ut och hon fick lite halvbra kritik, domaren tyckte att hon behöver växa på sig, så inget HP denna gång. Hon är ju bara junior och har framtiden för sig, så vi tar det med en klackspark och strävar vidare :)

Nyttas kritik finns att läsa på hennes sida.

Mor och dotter
Snöflinga och Funnyfail's Extraordinära Elsie

Både Ebba och Elsie var anmälda till utställningen. Elsie var först ut och fick en jättefin kritik och HP, vi har fått träna mycket på att hon ska visa sig på ett bättre sätt i rörelse, men får jobba vidare lite med det innan vi är i mål. Elsie blev andra bästa tik i öppenklassen och fjärde bästa tik i rasen, tack för hjälpen att visa henne när de skulle in båda två Jennie (Hektors matte).
Elsies kritik finns att läsa på hennes sida.

Ebba tycker ju att det här är så himla roligt, svansen går i ett. Så länge hon är fräsch och tycker det är roligt så kommer hon få åka på utställning lite då och då, både hon och jag älskar att få göra det tillsammans. Ebba fick superfin kritik, HP, BIR-veteran och sedan även 2:a bästa tik i rasen. I BIS-finalen hade vi inget att hämta mot superfina (och framförallt betydligt yngre) veteraner, men vi visade upp oss i alla fall :)
Ebbas kritik finns att läsa på hennes sida.

Vi hoppas på fler såna här tillfällen, för det var väldigt roligt. Nästa gång kanske vi siktar på att ses i samband med en officiell utställning istället :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar