lördag 17 juni 2023

K-kullen 5 veckor

Valparna har nu hunnit bli 5 veckor gamla, och om jag får säga det själv så är det nu de börjar se ut som hundar och inte längre små rultiga korvar på fyra ben.

Senaste veckan har bestått av avmaskning nummer två, mycket utevistelse och en hel del bus!

Mingla har under den gångna veckan haft mjölkstockning, troligtvis till följd av att hon börjat vänja av valparna och matintaget fortsatt har varit högt så att hon producerat för mycket mjölk. Jag har därför fått lov att minska ner på maten lite och även hjälpa till så valparna tömmer ur den/de spända juverdelarna ordentligt. Mingla har under de tidigare valpkullarna också vant av vid 5-6 veckors ålder, en väldigt god egenskap som bidrar till att dels hon själv får tid för återhämtning och att äta upp sig efter de intensiva veckorna där hullet minskat och pälsen rasat av henne, men också för att valparna kommer igång och äter ordentligt med valpfoder inför flytten.

Man ser nu mer och mer av valparnas personligheter och det är fyra roliga valpar som har mycket energi och kärlek att dela med sig av. Ska bli så otroligt roligt att se vad de kommande veckorna bjuder på och hur de kommer fortsätta utvecklas som individer :)

Funnyfail's Konkrete Kebbe King'n

Funnyfail's Klyftiga Kenza

Funnyfail's Kreativa Kamilla

Funnyfail's Kokheta Keyla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar