torsdag 8 augusti 2019

Rasspecial Ånnaboda

Nu var det några veckor sedan jag skrev här på hemsidan.
Det har varit hektiska veckor med mycket att göra inför den gångna helgen med rasspecial i Ånnaboda (Örebro) för dansk-svensk gårdshund. Jag sitter som utställningsansvarig och har varit samordnare för rasspecialens fortlöpande arbete både vad gäller hemsida, pokaler, rosetter, priser, katalog, PM osv, så det har varit fullt upp minst sagt.

Nu är det över för denna gång, och man blir helt utpumpad på energi. Helgen blev fantastisk, även om man jobbar hårt i dagarna tre, så gör alla glada gårdshundsägare och hundar det värt det. Man ser hur uppskattat det arbete vi gör är, och vi får höra det från flera håll. DÅ är det roligt att vara funktionär kan jag tala om :D

En del arbete är förstås kvar, bildrensning och att skicka in diverse resultat till specialklubben för publicering hos SKK.

Jag hade med mig Elsie, Mingla och Ebba. Och de ställdes ut på söndagen, och jag tävlade med alla tre i rasspecialens snabbaste hund, samt med Mingla och Ebba i blåbärsklass medium i agility.

Först på schemat stod agilityn.
Jag sprang först ett lopp med Mingla, och råkade komma för långt bakom henne så att hon missade ett hinder och hoppade det sista istället, det innebar alltså att vi blev diskade. Jag sprang om samma linje igen, så att vi avslutade med att hon gjorde rätt och hon var kanonduktig!

Näst på tur och sist i mediumklassen sprang sedan jag och Ebba. Det började regna utav bara sjutton, och ni vet ju alla vad gårdshundar tycker om regn... Hon började gå ut ifrån banan när vi skulle starta, ville verkligen inte vara där :p Men jag stoppade henne och körde en flygande start istället, vilket resulterade i ett felfritt lopp och därmed en vinst i blåbärsklass medium! Tänka sig att tanten kan trots att hon inte är direkt tränad, konstigt men så är det och jag blev jätteglad :D

Dag två, lördag, var det utställning för hanarna och på kvällen picknick inkl snabbaste hund och prisutdelning för viltspår. Jag hade fullt upp med fotograferande och resultatskrivning hela utställningen, så dagen gick fort!
Jag sprang som sagt med alla tre som jag hade med mig, men det var inga topptider så vi blev inte placerade. Mingla var närmast vinnartiden (strax över 5 sekunder). :)
Jag fick även träffa Funnyfail´s Chicka Cate, som tillsammans med matte och husse samt hundkompisen Vilda var på freestylekurs och var superduktiga! Jag passade förstås på att ta lite kort.

Söndagen var det tikarnas tur att göra entré och däribland alla de andra mina tre tjejer förstås.
Elsie var först ut i juniorklass, hon skötte sig super och fick ett excellent, en jättestor klass med nästan 30 juniorer, så det är vi jätteglada för. Elsies kritik finns att läsa på hennes sida.

Mingla var näst på tur, även hon fick ett excellent. Något som jag själv kanske inte tycker hon är värd, hon har absolut sina förtjänster exteriört, men hon har ännu långt kvar att utvecklas och skulle egentligen haft ett very good i mattes ögon. Men men, vi är förstås jätteglada för ett excellent förstås :D
Minglas kritik finns att läsa på hennes sida.

Ebba var sist av mina tjejer, och hon var lite sleten, men skötte sig ändå bra. Ett slätt excellent för henne också, hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Jag är så nöjd med mina tjejers prestation under rasspecialen och nöjd hur helgen föll ut, de fick alla tre superfina kritiker och skötte sig hela helgen som om de inte hade gjort annat än vara på rasspecial!Foto Susanne Lind
Elsie, 11,5 mån

Foto Susanne Lind
Mingla, 24 mån

Foto Susanne Lind
Ebba, 9,5 år

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar