måndag 12 augusti 2019

Utställning Ronneby

Igår var vi på utställning igen, i Ronneby denna gång. Det är bland dom finare utställningsplatserna jag varit på hittills, brukar försöka se till att åka varje år om vi inte har något annat inplanerat som krockar.

Jag fick först och främst möjligheten att visa en veteranhane i bästa hane, då hans ägare hade angenäma problem med en till hund i bästa hane som hade erhållit CK i sin klass.
I vilket fall som helst, det är lite spännande att ställa hund åt andra, så jag gjorde det med nöje. Och han blev bästa hane, sitt andra certifikat och sedan även BIM, så det var en ära att få visa fram honom i konkurrensen :D

Mingla fyllde två år i fredags, och var alltså precis utanför åldern att få starta i unghundsklass, och det blev istället första utställningen i öppen klass för henne. Dels så är ju åldersskillnaden större och konkurrensen högre, här räknar domaren med att hunden är färdig i kroppen, något gårdshundarna sällan är vid två år. Men hon sköter sig som vanligt lilla Mingla, och fick ett very good och stort beröm för hur hon visade sig i ringen.
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.


Bilder på Mingla, Foto Micke Storm
Ebba visades i veteranklass, och hade motstånd av en annan tik. Hon placerade sig som bästa veterantik, erhöll CK och gick vidare till bästa tik. Där slutade hon som tredje bästa tik i rasen, och sedan skulle jag då möta veteranhanen som jag tidigare hade hjälpt till att ställa. Och tro det eller ej, men Ebba blev BIR-veteran! Så himla kul :D
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.Bilder på Ebba, Foto Micke Storm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar