måndag 23 april 2018

Inofficiell utställning

I helgen tog jag med mig Mingla och April (skulle ju varit Ebba först) på inofficiell utställning. Ebba fick tyvärr ta bort en tand förrförra måndagen och fick lite smärtlindring några dagar och fick därför inte tävla pga karenstiden, så därför fick jag byta hund till April istället.

Domare för dagen var Henrik Skog, aldrig dömt gårdshund. Men det är inte det viktiga vid inofficiella utställningar, dit åker jag på för att hundarna skall få träna, bara ett plus om det går bra och domaren skulle kunna rasen :)

I vilket fall som helst, jag fick med mig Anna också så att jag slapp åka och vänta själv.
Men till att börja med, så kom vi dit precis när de hade ropat upp gårdshundarna (det var bara mina två som var anmälda), men som tur var fick jag istället komma in lite senare. Inte lätt när vagn och barn, grejer och hundar ska packas med, så jag är glad att vi fick vara med ändå :p

Först var det Minglas tur, hon skötte sig jättefint, men var lite spänd. Hon fick i alla fall HP och blev BIR-valp. I tävlan om BIG-valp, så blev hon placerad som nummer tre, men det tyckte hon var lite läskigt när det sprang flera andra hundar med i ringen så det får vi träna på!
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Sen var det då Aprils tur, och som ni ju vet så har hon snett bett (några av underkäkens tänder sticker ut), men i övrigt är hon faktiskt en fin gårdshund i mina ögon. Inte perfekt, men vem vill vara det ;)
Hon blev i alla fall BIR, men blev oplacerad i gruppen.
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Nästa utställning blir i mitten av maj, också en inofficiell som jag anmält Mingla och Ebba till. Då blir det Ebbas första i veteranklass och Minglas första i juniorklass, och tro det eller ej, men domaren som ska döma är faktiskt en domare som dömer gårdshund även officiellt, så det blir extra kul och hoppas det inte blir domarbyte! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar