måndag 16 april 2018

Byte av hanhund

Nu har vi blivit tvungna att byta hanhund till Bettys planerade kull i sommar.

Mio har parat två tikar och dessa har tyvärr gått tomma båda två, därför har jag valt att byta till en annan hane. Hade stora förväntningar på kombinationen, så det är supertråkigt och det tycker matte till Mio också förstås. Eftersom Betty inte bor här hemma, så vågar jag inte chansa eftersom det är fler än vi som är beroende av planeringen av valpkullen.
Vi håller alla tummar och tår att det ändå blir några valpar efter Mio framöver trots allt, och att hans gener på så vis lever vidare.

Den hane vi har valt att byta till, är en annan äldre herre med superspännande genetik bakom sig och ett till synes friskt och stabilt släktträd. Han har en pappa och en syster som tävlats/tävlas en hel del i rallylydnad, nosework, viltspår och lydnad, av den anledningen hoppas och tror jag även att kombinationen passar de som vill ha en arbetande och alert hund, men som ändå har tassarna på jorden.
Björkils Molle-Mee "Remus" heter han. I kombination med Funnyfail's Briljanta Beth, ger kombinationen en inavelsgrad på 0,0% samt ett preliminärt kullindex på 103.

Vi har även bestämt oss för att boka in en reservhane, ifall oturen skulle vara framme igen. Och det är i så fall Björkils Russe-Ruu "Rufs", som skulle ge en inavelsgrad på 0,2% samt ett preliminärt kullindex på 106.

Mer information om kombinationen mellan Betty och Remus finns att läsa under planer. Bilder ovan på Björkils Molle-Mee

Reservhanen, Björkils Russe-Ruu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar