tisdag 6 oktober 2015

Helgen som varit

I helgen har jag varit iväg på uppfödarträff och hundutställning i Sala samt Uppsala.

Uppfödarträffen var en mycket lyckad träff och man fick höra många olika infallsvinklar och både gott och ont om det mesta inom aveln av dansk-svensk gårdshund. Viktigt att höra och ta till sig alla sidor av myntet och att man blir tillåten att inte hålla med alla gånger, alla tycker inte samma och alla prioriterar olika samt har olika mål med sin avel. Det är fantastiskt att ta del av andras tankar och jag hoppas att jag kan vara med på fler av dessa träffar :)

Utställningen var i söndags. Och vi skulle mötas på Jälla ridhus klockan 9 för att hinna träna lite med Acke och Alwar innan bedömningen började.

De båda unga herrarna skötte sig bra tycker jag och Alwar är lika mycket att arbeta med som jag misstänkte när jag valde att han skulle hamna hos Johanna och Max uppe i Uppsala. Han har blivit jättefin och han har hamnat i helt rätt familj med den stimulering som han behöver. Ska bli fortsatt kul att se vad det blir av den lilla gossen <3

Acke (Akvarell) är en lite försynt kille med ett hjärta av guld, han har växt en hel del och är lite luftig just nu. Men så mysig och trevlig hund, älskade att pussas och bli klappad och att leka med brorsan Alwar var toppenskoj ;) Han har också blivit en fantastisk hund, han var försiktig redan hos oss, därför valde jag att han skulle hamna hos Stig och Dzintra på Värmdö eftersom de har tiden och sedan tidigare hunderfarenheten som behövs för att hjälpa den lilla gossen framåt i livet. De har gjort ett toppenbra jobb och han är mycket väl miljötränad :) Han har tyvärr fått öron som står rätt upp, men han är världens bästa Acke i alla fall, så älskad och bedårande <3

Först ut för domare Gina Ekström Persson var Alwar, och han fick följande dunderfina kritik:
"Korrekta proportioner, maskulint huvud + uttryck. Korrekt bett. Ngt stora öron. Välformade mörka ögon. Utm pigment. Bra hals och överlinje. Utm kors o svans. Välformad bröstkorg, markerat förbröst. Fina vinklar fram o bak. Rör sig väl runtom. Bra päls o färg. Trevligt temperament."Näst ut var Acke, han tyckte det var sådär roligt och fick följande kritik:
"Hanvalp som för dagen ger ett ngt luftigt uttryck. Långsträckt huvud, välformade aningen små ögon, korrekt bett. Ngt långt nosparti. Välansatta men högt ställda öron. Bra hals, ngt välvd överlinje, ngt avfallande kors. Välformad bröstkorg, knappt förbröst. Passande benstomme, normala vinklar. Rör sig ok. Trevligt temperament. Ngt tungt tecknad."De båda bröderna möttes och Alwar drog det längsta strået och fick HP och därmed bästa hanvalp :)

Näst på tur var syrran April, som för dagen blev tvåa av tikarna och med ett hederspris.
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Alwar fick möta bästa tikvalpen och domaren valde att Alwar skulle bli BIR-valp :D

Sedan var det Ebbas tur sist av alla, hon fick dunderfin kritik, fick CK och blev tvåa mot den andra championtiken, hon blev sedan även placerad som fjärde bästa tik i rasen. Hennes kritik finna att läsa på hennes sida.

Alwar skulle tävla i BIS-finalen sedan mot de andra rasernas BIR-valpar, och jag kan säga att jag har aldrig varit så nervös någon gång tror jag... Domaren plockade först ut fyra valpar som skulle placeras, och Alwar var en av dessa.. Sen valde hon fyran.... trean.... och så fick de två kvarstående springa ett varv till! Den andra valpen vann och blev BIS-valp, men det är så himla roligt att Alwar på sin utställningsdebut blev BIS-2!
Hoppas att matte fått blodad tand nu och att hon vill följa med på fler utställningar när Alwar blir lite större, man måste ju bara visa upp honom när han är så fin!

BIR Funnyfail's Adekvata Alwar & BIM Candelinz Eleganta Elayza


I BIS-finalen plockade han hem hundmat, ära och fina rosetter! Bra jobbat Johanna med din fantastiska guldgosse! <3

Om 11 dagar väntas Siris valpar nedkomma!!! I söndags kände jag första sparkarna, så det är några stycken som stökar runt där inne <3

Kram så länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar