måndag 6 januari 2014

Nytt år och nya möjligheter!

Nu var det åter igen ett nytt år, även detta året inleddes med årets hundfest My Dog 2014 på Svenska Mässan i Göteborg. Fredag och lördag var de dagar som gällde, och både Bella och Ebba var anmälda.

Jag åkte mot västkusten i torsdags, ville inte förlänga fredagen mer än nödvändigt (det brukar vara tröttande nog som det är att vara på så stora tillställningar både för matte och hundar). Lillasyster skulle följa med båda utställningsdagarna för att hjälpa till att ställa ut och ta kort :)

På fredagen var vi på plats vid kvart över åtta, bedömningen i ringen började vid nio och bedömningen av dansk/svenska gårdshundar började vid ca 11-12. Domare var Eva Liljekvist Borg.
Ebbas valpar Superdupers Sigvard och Superdupers Bella skulle ställas i valpklass så det skulle bli väldigt spännande, Sigge blev bästa hanvalp med Hp (Hederspris) och blev även BIM-valp. Bella blev näst bästa tikvalp med Hp och båda två fick jättefin kritik. Så roligt!
Sen var det dags för Bella och Ebbas tur i öppenklasstikar. Bella fick very good och blev fjärde bästa tik i klassen, Ebba fick excellent blev bästa tik i klassen med CK, blev näst bästa tik i rasen med Reservcert!

På lördagen började bedömningen vid tio och dansk/svenskarna var först till bedömning. Domare denna dagen var Gunnar Norlin.
Superdupers Bella var med även då i valpklass och blev bästa tikvalp med Hp, BIR-valp och skulle alltså få gå in i stora finalringen på eftermiddagen, himla roligt!
Bella-Blixt fick very good igen i öppenklass. Och Ebba fick excellent, tredje bästa tik i klassen och fick CK även denna dag. Hon blev oplacerad i bästa tikklass, men det var många fina tikar med CK som var med där! :)
Vår Bella fick även vara med i Avelsgrupp, efter sin pappa Marcato's Gaston. Det slutade med att gruppen blev bästa avelsgrupp med Hp, kritik finns på Bellas sida.
Sist av allt så fick Ebba vara med på en domarexemination, roligt att bli tillfrågad att vara med på något sådant! Ebban sprang på och visade upp sig lika pigg som vanligt trots att dagen varit lång :)

Nöjda med helgen och ett gäng rosetter rikare åkte vi hem till Småland igen! Kanske blir det ett gäng utställningar 2014 ändå, man får ju lite blodad tand när det går bra!

Hoppas att ni har haft det trevligt över jul och nyår! Vi har haft det toppen, och Ebba har börjat löpa.. Så nu kan Annette på kennel Superdupers planera inför den kommande valpkullen lite bättre. Vi håller tummarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar