lördag 18 januari 2014

Jakt

I onsdags fick Erik ett samtal om att det befann sig en älg på en åker på jaktmarken, och dom undrade om vi inte ville släppa Diva på den! Klart att vi vill! Sagt och gjort så åkte jag och Diva till platsen och började spåra, det gick jättebra och jag släppte henne tillslut.
Hon tog upp, lite väl hårt, och det drog tyvärr iväg en bit. Hon fick inte riktigt stopp på älgen, men dom gjorde en fin runda och kom tillbaka till upptagsplatsen och jag fick möjlighet att höra dom på väldigt kort avstånd.. Jag såg dom tyvärr inte, men det var lite spännande en stund! ;)

Vi har jagat en del med våran leversvikts-Bella också! Det har gått jättebra och hon har skött sig! Idag var hon och husse ute och jagade, hon tog upp en hare och drev sitt bästa drev hittills (jätteskoj), sen slutade hon drastiskt och kom tillbaka helt blodig..
Jag var ute och red på hästen, så det beslutades att husse och hund skulle åka in akut till Växjö Djursjukhus och sy ihop den skadade tassen och ett snitt i ljumsken. Nu har dom precis kommit hem och Bella är fem stygn rikare, stackars mattes otursvovve! Troligtvis hade hon sprungit in i nån dåligt uppsatt taggtråd, tråkigt att det skulle behöva drabba en hund innan sådant tas om hand!

Så nu ska hon läka ihop tass och mage också, utöver att levern ska bli bra, sen hoppas jag att vi slipper veterinärer ett tag framöver!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar