torsdag 30 januari 2014

Glädje och lättnad i det snöiga vädret!

Idag fick vi glädjande nyheter när vi var hos veterinären!

Bella var på återbesök för att följa upp lever- och njurvärdena, Ebba för att få ett tandstatusintyg eftersom hon fått en tand avslagen.

Ebba behövde inte in på röntgen och sövas, det var skönt. Veterinären tittade hur det hade läkt och tyckte att det hade läkt ihop fint, så det blev inget större bråkande med lilla Ebban! Så nu har vi ett intyg på att hon är fulltandad, eller var innan hon slog av den tanden som hade gått av. Skönt ifall att någon skulle fråga, då känns det bra att kunna visa upp ett intyg på det istället för att försöka förklara själv.

Bellas blodprov såg jättebra ut, njurvärdena låg som dom skulle och levervärdet låg precis under gränsen för max (hon låg på 94 och gränsen är 100). Så det var toppenskönt! Jag sa att jag gärna hade kvar henne på det fodret ett tag till, för säkerhetsskull, så då beslutade vi att hon ska gå på det i tre månader till.

Sitter och klurar på vilket foder vi skall byta till, Diva och Ebba har inga problem med det som dom äter nu. Men det vore ju skönt att kunna ha alla tre hundar på samma foder.
Just nu äter Diva och Ebba Fodax färskfoder neutral och Doggy Professional Extra, deras magar är bra, de bajsar inte massor och äter med aptit.
Bella kan ju eventuellt inte äta färskfoder mer, tråkigt eftersom hon har fungerat så bra på Vom og Hundemat m lax, men det kan eventuellt vara Fodax i kombination med något annat som har utlöst de förhöjda levervärdena. Så jag byter väl till Vom og Hundemat färskfoder igen och så blir det något torrfoder som Bella äter med nöje, det är lättare sagt än gjort att finna!

De fodermärken jag funderar på just nu är Eukanuba, Purina ProPlan och Bozita Robur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar