fredag 23 augusti 2013

Rallylydnad och utställningar

Diva ska anmälas till älghundsutställningen i Skedhult som är i slutet av september, det ska bli spännande! Förhoppningsvis slipper vi att hon fäller ur innan dess, för hon är så himla fin nu i både kropp och päls :)

Vi har varit ute en gång hittills med Diva sedan i onsdags när koppeltvånget var över och man får börja träna älghundarna, det var i onsdags och vi såg en älg men den hann smita iväg innan vi hann vända bilen och gå ur den för att släppa henne. Tanken är ju att vi ska släppa henne på älg som hon ser och kunna ge henne mer stöd när hon har viltkontakt, eftersom hon har svårigheter med att söka upp älg och gärna hakar på annat vilt istället (både rådjur och hare) och dessutom har taskiga återgångar. Av den anledningen har inte heller släppen blivit speciellt många och därmed har hon inte heller fått den träning hon egentligen behöver. Hon har istället fått gå som bandhund, men förra jaktåret var hon dock väldigt tankspridd och spårade väldigt orent jämfört med hennes underbara spårning dessförinnan. Vi har därför tränat mycket kontakt, inkallning och spår för att börja om från början och kunna ge henne det stöd som hon behöver :)

Rallylydnaden har vi börjat ta tag i också, det är roligt när man märker hur båda hundarna lyser upp när det är lydnad med tempväxlingar, konster och glädje i ett och samma paket! Jag ska försöka köpa lite agilityhinder så att vi kan börja träna det också lite mer på allvar :)

Utöver hundarna så har jag sökt en del jobb, men inget napp än. Vi får hålla tummarna helt enkelt :)

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar