torsdag 15 oktober 2020

Hälsokontroll Sally

För någon månad sedan var jag och hämtade Sally för att genomföra hälsoundersökning och se om hon möjligtvis skulle få gå i avel. Jag sålde henne med bibehållen avelsrätt eftersom hon tillsammans med Elsie var mina framtidshopp efter Ebba, hon har alltid haft en härlig kropp och kombinationen mellan Ebba och Acke var så intressant att det kändes som det enda rätta att göra på det viset.

Eftersom Elsie gick igenom hälsomässigt med fina resultat, har vi helt enkelt inte behövt stressa med Sally och nu blev det alltså dags.

Höftleds- och armbågsröntgen, patellakoll och kontroll av bett och tänder stod på schemat.
Det visade sig att hon hade patellaluxation på höger knä, grad 1. Tråkigt förstås, men inte desto mindre viktigt att veta om.

Höfterna och armbågarna såg fina ut, och hon hade ett fulltandat saxbett :)

Med andra ord, superfina resultat förutom höger knä, men det kom fram att hon efter vila hade hoppat på tre ben ibland, så resultatet med knäet var alltså inte helt otippat.

Det viktigaste är att Sally inte har ont av sin åkomma, och det är viktigt för mig att veta om i min framtida avel. Övriga i kullen är patellakollade UA och den sista kommer troligtvis att hälsokollas inom snar framtid :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar