måndag 3 augusti 2020

Sommarplågor

Som ni vet så finns det inte så mycket att rapportera om nu i dessa tider. Eftersom vi inte har några valpar och inte heller är iväg på några utställningar eller annat hundrelaterat.

Däremot så har vi haft lite otur med sjuka hundar. Bella har varit sjuk i två omgångar under sommaren, en kraftig hudinfektion, en riktigt inflammerad böld (stort som en tennisboll) på halsen och hon fick penicillin och smärtlindring för att hämma inflammationen. Det blev snabbt bättre tack och lov, och efter en tömning av bölden så försvann febern som ett brev på posten och hon piggnade på sig. Någon vecka senare fick hon en mindre hudinfektion en kort bit ifrån den första, troligtvis hade det spritt sig dit trots daglig schamponering, men den försvann med extra rengöring och hann aldrig bli så inflammerad.

Och nu för några veckor sedan fick Bella återigen hög feber som inte gick över, så vi åkte för undersökning och blodprov hos veterinär igen. Det visade inget superalarmerande, men kunde heller inte utesluta fästingsjukdom eller livmoderinflammation som jag oroade mig för ifall det kunde vara. Hem på smärtstillande och febern gick över igen och nu är hon som vanligt igen. Så högst troligt så var det en virusinfektion som nu har gått över, och inte något allvarligare.

I juni blev Ebba huggormsbiten i vänster armhåla, inlagd på djursjukhuset i Jönköping en natt och fick sedan komma hem. Svullen förstås och en inre blödning på större delen av magen, ända bak till ljumsken från armhålan. Efter några veckor av stillhet så var det återbesök för att följa upp hjärta, njurar och lever, och det såg och hördes normalt så det var en lättnad. En 10,5 årig tant kan ju helt enkelt ta och låta bli dom där ormarna kan jag tycka, har man hållit sig ifrån dom hela livet så kan man ju fortsätta resten av livet också. Men vi är glada över att det gick så bra det kunde ha gått åtminstone!

Men, nu hoppas vi att oturen är över för nu i alla fall och att hundarna inte råkar ut för mer skador på ett tag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar