söndag 29 mars 2020

Gullvor Gullefjun

I onsdags hände det som man inte önskar någonsin ska behöva hända.

Gullvor började hosta i tisdags kväll, och jag uppsökte veterinär för att undersöka om hon möjligtvis hade fått lunginflammation eller kennelhosta. Men det var mycket värre än så..

En frisk och luftfylld lunga skall vara svart på en röntgenbild, Gullvors lungor var vita och därmed fyllda av mat och vätska. I förhållande till hennes allmäntillstånd så stämde det inte alls för veterinären, eftersom det är ett under att hon levt i över sex veckor, var feberfri, gått upp i vikt och hängde med de andra valparna på bus och upptåg.

Av någon anledning så hade hon fått ner mat i lungorna, högst troligt kontinuerligt under hela sin levnadstid, och jag valde därför att låta henne somna in där på veterinärkliniken i mitt knä och bredvid mamma Mingla.

Har gråtit floder över att denna fina lilla fröken inte fick lov att växa upp och bli äldre, men är samtidigt tacksam över att det uppdagades nu och inte efter leverans. Nu drabbar det främst oss med sorg, men förstås också en potentiell valpköpare som inte får hem sin efterlängtade valp!

Vi kommer att minnas henne resten av våra liv, även om vi bara fick ha henne till låns en stund, så var hon speciell och förklaringen till varför kom i onsdags hos veterinären.

Problem i någon form hos tik eller valpar uppstår förstås ibland tyvärr, även om man hoppas att alla valpningar skall vara komplikationsfria och alla valpar skall få förbli friska. Självklart finns alltid risker när man parar sin tik, antingen med henne eller med valparna.

Nu ser vi framåt och hoppas att de tre andra tjejerna skall få fortsätta vara friska små yrväder, även om det saknas en skrutta i gänget för alltid.

Funnyfail's Gullvor Gullefjun
* 2020-02-10 - 2020-03-25 *-
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar