fredag 20 december 2019

Nordisk vinnarutställning Stockholm

I helgen som passerade var jag, Ebba och Elsie på nordisk vinnarutställning i Stockholm, och vi avslutar med det utställningsåret för 2019 :)

Först och främst vill jag rikta ett stort grattis till Annette och Hanna på Superdupers kennel för kanonframgångar under utställningsåret 2019, dels på nordisk vinnarutställning nu i Stockholm, där Tiger blev BIR-veteran och därmed också NORDISK VETERANVINNARE-19, samt att Superdupers Bella blev BIR och därmed NORDISK VINNARE-19!
Superdupers Starfire var också med (Bellas dotter, Ebbas barnbarn), och fick ett very good i juniorklassen, men skötte sig kanon.

Utöver dessa två titlar, så blev Bella även SVENSK VINNARE-19 och Tiger blev SVENSK VINNARE-19 & SVENSK VETERANVINNARE-19 när svensk vinnarutställning avgjordes i Sundsvall i april. Vilket år ni har haft!
Så stolt och glad över att få vara en del av detta och att det går så strålande bra för våra släktingar :)

SE UCH SE V-19 SE VV-19 NORD VV-19
Tiger
Foto Maja Lind
SE UCH SE V-19 NORD V-19
Superdupers Bella
Foto Maja Lind
Superdupers Starfire
Foto Maja Lind
Ebba knep i alla fall en andraplacering i veteranklass för tikar med excellent och CK, sedan oplacerad i bästa tik.
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Med det resultatet och övriga under året, så har Ebba skramlat ihop poäng till en femteplats i årets utställningshund-veteran, något som jag är superglad över!
Tilläggas ska förstås att Superdupers Bella (Ebbas dotter) slutade med en andraplacering i årets utställningshund, samt att Ebbas bror Tiger placerat sig som nummer ett i utställningshund-veteran! WOW! :D

Foto Åsa Lundgren
Elsie skötte sig bra, men behöver växa i sin kropp och grovna, men hon är ännu ung och jag är jättenöjd med henne oavsett, det blev för dagen ett very good, något som jag känner att jag håller med om.
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Hur söt får man bli?
Foto Maja Lind
Foto Åsa Lundgren
Nästa år börjar vi med utställning i Göteborg, tvådagars på Svenska mässan (Mydog). Jag har utöver Elsie och Ebba även anmält Celma (C-kullen) och Diva (vår jämthund), så det ska bli superkul!
Sen kommer vi antagligen att ha ett längre tävlingsuppehåll, dels pga att Mingla förhoppningsvis skall få valpar, men även för att Elsie behöver växa på sig bättre och landa lite för att sedan kunna ställas i unghundsklass under sommaren. Kanske åker vi iväg på några inofficiella också, det återstår att se, men från officiella utställningar håller vi oss till åtminstone maj, kanske ännu längre.

Diva har för övrigt fått ett sår vid svansroten ungefär, något som visade sig vara svårläkt och som jag misstänker är en cysta, så vi har bokat in operation för att ta bort denna framåt februari. Inget hon har ont utav, men hon slickar och det är trots tratten och tvättande lite svårläkt, så det känns skönt att ha fått ett datum för att ta bort den.

Mingla bröt en klo i söndags, jättedumt kan man säga... eftersom hon förhoppningsvis är dräktig, och då vill man inte söva henne eftersom det är såpass tidigt i dräktigheten och för en dräktig tik är det också viktigt att hålla igång, något som just nu alltså är omöjligt.
Det ser tack och lov ut att gå åt rätt håll, hon har inte haltat alls sedan i onsdags morse, och jag har inte kunnat se något blod efter våra korta koppelpromenader, så det är bara att hålla tummarna för att hon snart kan vara med på tur igen :)

Minglas blåa lilla tass, strax efter att hon bröt den :(
Betty har dessutom senaste månaden haft problem med en återkommande böld av vätska som inte har runnit ut den naturliga vägen efter valpningen, något som nu är åtgärdat genom operation och vi hoppas verkligen att problemen nu håller sig borta och att hon får vara piggelin och kunna träna med matte Anna snart igen!

Elände och elände i en period nu, då får man vara glad för det som finns att vara glad åt; lammen som precis börjat anlända, Minglas lyckade parningar med Frans, fina resultat på senaste utställningen och ett fint kvitto på ett framgångsrikt utställningsår är att Ebba knep femteplatsen i årets utställningshund-veteran, det om något är något jag tänker glädja mig åt!

Ha nu en god jul och ett gott nytt år allesammans, det ska vi och hundarna försöka ha :)


Innan det bar av mot Stockholm hade jag först en tenta i virkesmätning och
därefter en tur med hästarna innan jag satte mig i bilen uppåt :)


Mys på hotellrummet när vi väl hade kommit
fram på lördagskvällen :)

Nog bland det knasigaste med hela resan, här åker man hela
vägen från Stockholm och hem, och så står det när man nästan
är helt framme att tanken är obefintlig... var bara att vända för
att åka på ångorna tillbaka mot Korsberga för tankning innan
jag kunde dra mig hemåt igen ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar