tisdag 3 december 2019

Inofficiell utställning Moheda

Förra helgen var jag på inofficiell utställning i Moheda, arrangerad av Labrador Småland.

Alltid lika trevlig utställning, välarrangerad. Det enda jag saknar är rosetter till BIR-veteran, vilket är lite tråkigt :p

Men, jag hade anmält Elsie, Mingla och Ebba, så vi begav oss åt utställningen och satte oss ner för att vänta på vår tur.
Roligast av allt med denna utställning var att Enzo (Funnyfail´s Effektive Egron) med matte och "mormor" var på plats för att heja fram oss och förstås för att träffas i största allmänhet. Man blir alltid så glad över att få träffa sina små valpar, de har ju en speciell plats i hjärtat.
Enzo var en glad och minst sagt leksugen kille, lite försiktig med främmande, men det brukar ge sig med ålder och det gick snabbt över.

Först ut i ringen var Elsie, i juniorklass. Framförallt åkte jag till utställningen för hennes skull, hon behöver träna på miljön och att slappna av mer inne i ringen. Klämmande och kännande av domare brukar sällan vara något problem, där sköter hon sig alltid. Men just att visa upp sig avslappnat och visa sig till sin fulla rätt är inte riktigt hennes grej, varje hund som skäller till så blir hon på helspänn. Utomhusutställningar är mer hennes grej. Men som sagt, träning träning träning så ska hon nog slappna av i situationen också.
Hon fick ett hederspris och blev tredje bästa tik mot de andra två. Med fina lovord från domaren, hon gillade hennes konstruktion, men hon behöver bli mer färdig i kroppen.

Elsies kritik finns att läsa på hennes sida.

Näst på tur var Mingla, en tjej som är ganska självklar i livet och finner sig i det mesta.
Hon tycker ju inte att utställning är det roligaste som finns, men hon är heller ingen utställningsstjärna exteriört så matte ställer inte så höga krav ;) Hon fick följa med för att det var skoj, all träning är rolig träning.
Hon fick hederspris och blev andra bästa tik i rasen, till mattes förvåning. Men hon har verkligen grovnat senaste månaderna, så det är roligt att få bekräftelse på våran lilla diamant :)

Minglas kritik finns att läsa på hennes sida.

Ebba var sist ut både av mina hundar och i rasen (det var ju bara mina tre anmälda), och domaren blev knäsvag för hennes attityd. Väldigt glad för en fin kritik för tanten, hon är ju inte sliten för fem öre, och hon älskar att showa, det är ju främsta anledningen till att hon får följa med. Har ni inte sett henne på en utställning, så måste ni göra det, hon fullkomligt strålar!
Ebba fick hederspris, blev bästa veteran och bäst i rasen. I gruppfinalen blev hon fjärde bästa ras i gruppen, och i best in show-veteran blev hon fjärde bästa veteran, superkul :D

Ebbas kritik finns att läsa på hennes sida.

Kalla och frusna begav vi oss hemåt, jag med vetskapen om att fanns möss i bilen, de hade tuggat på en hundgodispåse som legat i bilen på natten... Hem och gillra en fälla med andra ord! Nu några dagar senare så har det visat sig att det inte bara var en mus utan TVÅ! Puh, tur de är borta nu och inte blev fler!

Har tyvärr inga bilder på mina tre tjejer, men bilder på fine Enzo tog jag förstås ;)Funnyfail's Effektive Egron, 15 månader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar