torsdag 2 maj 2019

Inofficiell utställning Moheda

I söndags var vi på inofficiell utställning, jag och tre av hundarna. Elsie, Mingla och Ebba var det som var med.

Först ut var Elsie i valpklass 6-9 månader, hon skötte sig super och har verkligen landat sedan hon ställdes ut sist. Mer träning blir det framöver och även officiell debut i juniorklass om några veckor :)
När vi kom in i ringen så säger domare "så här ska en gårdshund se ut, hon är verkligen välutvecklad fastän hon bara är valp". Hon fick HP, blev BIR-valp och blev även andra bästa valp 6-9 mån i grupp 2, med domarens ord "en väl värd andraplats"!
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.


Näst ut var Mingla i unghundsklass, hon skötte sig bra, även om hon ogillar hanteringen på bordet så tränar vi på och hon accepterar det men slipper gärna ;) Hon älskar att få en uppgift och står ständigt med en viftande svans när hon ställs ut, skönt med en lättsam attityd och en hund som visar upp sin strålande mentalitet även i utställningsringen.
I vilket fall som helst och hur söt och duktig hon än var, så föll hon inte domaren i smaken och därför blev det inget HP, men vad gör väl det när hon är bäst ändå :)
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.


Ebba var sist ut i veteranklass, och strålade som vanligt. Gud vad den hunden älskar att visa upp sig, hon är så tacksam och glad över att få följa med igen!
Domaren tyckte om henne och hon fick HP, blev BIR, även BIR-veteran och skulle därmed in i både gruppfinal och best in show-veteran.
I gruppfinalen blev hon utplockad och placerad som fjärde bästa i grupp 2, jättekul!
Sen återstod en lång väntan på BIS-finalerna, och jag funderade vid något tillfälle på om jag istället skulle åka hem. När det väl satte igång, och valpar hade bedömts, så var det veteranernas tur att tävla om best in show. Vi sprang något varv, domaren tittade igenom hundarna en och en, och sen tackade hon av mina två konkurrenter på höger sida och en på min vänstra sida bland annat och jag tittade upp och insåg att jag blivit topp 4, gud var roligt!
Placeringarna började delas ut, och jag väntade på att få fjärdeplatsen. Men den fick vi inte...
Tredjeplatsen måste det ju bli då tänkte jag, men den fick vi inte heller.
Och så stod jag och Ebba där mot en fin samojedveteran och skulle springa ett ärevarv till, och när vi sprungit färdigt fick vi rosetten med förstaplaceringen! Det var en helt otrolig känsla, även om det "bara" är en inofficiell utställning, så är det väl pålästa domare om hundars exteriör och att vinna över alla rasernas bästa veteraner var obeskrivligt roligt!
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.


Ännu roligare är att vi har några till inofficiella utställningar inbokade framöver, mest för Elsies träning men Ebba och vid några av dom även Mingla, kommer att få följa med.
Sen blir det några officiella framöver också, Hässleholm nu närmast och sen blir det nog lugnt några månader till augusti när rasspecialen är i Ånnaboda :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar