tisdag 21 maj 2019

Helgen som passerade!


I helgen var det i förstahand utställning som stod i fokus. Jag var ju lite orolig över att utställningen i Hässleholm inte skulle hinnas med på grund av den stundande parningen med Betty, men eftersom det blev en kanonparning och ett långt häng i tisdags, så kändes det nog och jag hann alltså med både och ;)

Ebba och Elsie var det som fick följa med, Elsies första i officiell klass (juniorklass) eftersom hon fyllde 9 månader i torsdags.

Spännande värre med andra ord!
På lördagsmorgonen fick jag ett meddelande från Anna som hade fått ett migränanfall och inte längre kunde åka, tråkigt förstås då det alltid är roligt att ses. Men då ställde jag frågan om hon ville att jag skulle svänga förbi och hämta upp Loke som hon skulle ha ställt, så att åtminstone han fick bli utställd.

Så fick det bli, svängde förbi och hämtade honom och såg fram emot att visa fram någon annans hund (men såklart lite nervös eftersom man inte vill visa honom dåligt).
Loke gick i öppenklass och det gick verkligen bättre än vad jag kunnat ana, han fick excellent och placerade sig sedan som etta i klassen med CK. Vidare i bästa hane så placerade han sig som trea och fick reservcert. Med andra ord kunde jag meddela Anna att det hade gått bra och fick köpa med lite rosetter hem till henne :D

Elsie var näst på tur, och skötte sig ganska bra. Lite pipig i ringen och svår att få helt koncentrerad när alla de andra hundarna var inne samtidigt. Det gick ändå bra och hon gjorde vad hon skulle och visade sig bra, men bättre kan hon det vet jag ju. Mer träning och sen lite vila från vänstervarven så ska det nog bli kanon.
Hon fick excellent och blev fjärde bästa juniortik, kritiken finns att läsa på hennes sida.

Ebba var näst på tur, som vanligt älskar hon att vara i ringen och fick excellent, CK och sedan tredje bästa tik samt BIR-veteran.
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Brudarna i bilen :D
Ebba, BIR-veteran

I söndags var det sedan dags för inofficiell utställning i Hultsfred, Annas hemmaklubb så jag kände mig illa tvungen att anmäla ;)
Ebba, Elsie och Betty följde med. Mingla bor hos Anna nu ett tag medans Betty är hos oss, så henne fick vi träffa också förstås vilket både jag och hon blev glada för!

Elsie var först ut, skötte sig strålande och fick fin kritik och HP.
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Betty var näst på tur och då ställde Anna henne, hon fick också bra kritik och HP.
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Ebba var sist och fick en kanonkritik, HP och BIR-veteran.
Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

I bästa tik så blev Betty 1:a, Elsie 2:a och Ebba 3:a.
Betty blev alltså BIR och tävlade sedan i BIG där hon placerade sig som nummer 3.
Ebba tävlade vidare i BIS-veteran och placerade sig som tredje bästa veteran!

Olof provade på Barn med hund med April och fick en (tillsammans med de andra barnen som inte vann) en hedrande 2:a plats. Han kämpade på bra och mamma fanns med som en hjälpande hand förstås, hoppas han kan tycka det är roligt om några år också!

Så, en lång och uttröttande helg till ända :)

Nu är det lite lugnt några helger innan vi ska på inofficiell igen på nationaldagen, sen vilar vi helt från utställningar till augusti.

Betty
 
Ebba med helgens alla rosetter :D
Elsie
Olof och April, stolt kille!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar