torsdag 8 november 2018

E-kullen har flyttat

Nu har det gått två veckor sedan E-kullen flyttade hemifrån, bortsett ifrån Elsie som ska bo kvar här hos oss.

Egron, eller Enzo som han numera kallas, har flyttat till matte Emma i Ljungby!

Elvina, numera Sally, har flyttat till familjen Nilson/Johansson i Lammhult och är såld med bibehållen avelsrätt!

Elwis, har flyttat till Johanna och Alwar i Uppsala/Ludvika!

Ellioth, till höger, fick äran att följa med Johanna, Elwis och Alwar upp till Uppsala för att flytta till Sofia och Jean!

Nu har första veckorna passerat, och det har varit en minst sagt trög start. Hela kullen har varit lite risiga i magen till och från, och vi har haft anledning att tro att det berodde på vårat brunnsvatten, eftersom vi människor som bor här inte heller varit helt bra, så därför hoppas vi att det ger med sig helt nu när det verkar bättre :)
Annars är det fem pigga, krya och levnadsglada små troll, lagom framåt och nyfikna på världen. Vi ser så mycket fram emot att se hur de utvecklas och att följa deras resa genom livet!

I fredags var jag på hundutställning med Ebba i Växjö, jag hann dock inte ställa ut henne själv, eftersom vi skulle med båten till Danmark och Herning, så Hanna (Annettes yngsta dotter som även tävlar juniorhandling) ställde henne och hon fick excellent, CK och blev sedan även BIM-veteran mot helbrorsan SE UCH Tiger som Hanna också så duktigt visar fram i vänstervarven!
Ebbas kritik finns att läsa på hennes sida.
Foton på SE UCH Tiger och SE UCH Snöflinga, BIR- och BIM-veteranerna i Växjö.
De översta två bilderna på Ebba (Snöflinga).
Foto Annette Andersson.

I helgen var det även dags för den sedan länge inplanerade FCI-granskningen av dansk-svensk gårdshund, i samband med den danska kennelklubbens årliga utställning i Herning lördag och söndag.

Det var ett väl genomfört arrangemang av danska kennelklubben, och de svenska rasklubbarna hade tillsammans ordnat med t-shirts, ballonger, koppel + halsband samt en allmänt festlig miljö. Runt ringen var humöret på topp båda dagarna, och på lördag eftermiddag i finalringen annonserades det ut att den dansk-svenska gårdshunden kommer att bli slutligt godkänd av FCI. Det innebär att gårdshunden (när allt pappersarbete är klart) kommer vara internationellt erkänd, kommer kunna tävla på CRUFTS och det kommer finnas möjlighet att tävla om internationella certifikat runtom i världen. Mer om detta finns att läsa på rasklubbens hemsida samt ett flertalet filmer från Herning och FCI-godkännadet finns att se genom rasklubbens facebooksida.

Det har med andra ord hänt väldigt mycket senaste veckorna, och i helgen som kommer ska jag iväg och tävla i Tracker Lady Mästerkskapet 2018 med Diva. Det ska bli väldigt roligt och på lördagen ska vi även ställa ut henne, så det blir ytterligare en rolig och "hundig" helg framför oss.

Sen blir det lite lugnare ett tag, vilket ska bli skönt för det senaste har det varit fullt upp. Jag funderar och funderar på vilken hane det får bli till Betty, och har väl börjat få lite klarhet i vem det kan tänkas bli :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar