onsdag 17 oktober 2018

Veterinärbesök i fredags och i måndags

Nu har det hänt en del grejer, roliga grejer och lite tråkiga :)

Mingla har fått ett klobrott i fredags, och klokapseln lossnade och fick skäras bort av veterinär. Så ett jättestort bandage fick det bli efteråt, och ont i den lilla tassen förstås.
Nu har hon blivit av med bandaget och är fortfarande lite öm, men såret är rent och fint och ser ut att läka som det ska :)

I måndags var vi hos veterinären eftersom det var dags för besiktning, chipmärkning och vaccination av valparna. Allt gick prima ballerina, och de fick en ok-stämpel i rumpan inför flytten i helgen.

Vi passade även på att hälsoundersöka Mingla, dvs höftleds- och armbågsröntga, patellaundersöka samt kontrollera bett/tänder.
Bettet och tänderna visste jag var ett fulltandat saxbett, men jag brukar be veterinären skriva ett intyg på att alla tänder finns och att hunden har ett korrekt bett, ifall att hunden av en olycka skulle bli av med någon tand senare i livet.
Patellaundersökningen gick galant, och var utan anmärkning.

Sedan fick hon lugnande och det var dags för röntgen.
Armbågarna och höfterna, vi tyckte att det såg fint ut så då var det bara att hålla tummarna för avläsningen som görs av skks avläsare.

Resultatet låg idag ute på hunddata och jag blev överlycklig;
HD grad A och ED UA.

Bästa tänkbara och vi är så himla glada för detta!
Kan inte säga nog så många gånger hur nöjd jag är med denna lilla hund som tog våra hjärtan med storm för lite drygt ett år sedan. En sån stor personlighet, och att hon sedan även gick igenom hälsomässigt är ju bara för bra för att vara sant :)

Tack återigen Lena för att vi fick förtroendet att få köpa fina och älskade Benzelias Twenty Five "Mingla"!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar