söndag 13 maj 2018

Inofficiell utställning igen

Igår var vi iväg på inofficiell utställning i Nybro. Erik och båda smågrabbarna följde med också, så det blev en familjetripp som vi verkligen behövde även om Erik tycker det finns roligare att hitta på ;)

Mingla & Ebba var det som fick springa vänstervarv. Ebbas första utställning sedan februari 2016 (och första i veteranklass) samt Minglas första som hon inte startar i valpklass.
Mingla hade ett gott stöd av Ebba som är lugnet själv, vilket var nyttigt eftersom hon har varit lite skeptisk till utställningsmiljön (trångt och mycket hundar) när vi varit iväg innan, men idag var det inga konstigheter alls.

Först var det domare Christina Bjerstedt Olsson som skulle döma, men det blev en domarändring till Janet Holm.
Hon hade läst på rasstandarden bra och det var intressant kritik hon lämnade och hur hon värderade de representanter jag visade upp för dagen.

Mingla var först ut, och skötte sig ruggigt bra! Hon hoppade upp och slickade domaren i ansiktet av glädje på bordet, charmade brallorna av henne med andra ord.
Hon tyckte det luktade intressant i ringen och sprang mestadels med huvudet neråt, så det blir det bakläxa på, men hon stod och gick i övrigt kanon.
Hon fick HP och kritiken finns att läsa på hennes sida.

Benzelias Twenty Five, 9 månader

Sen var det alltså Ebbas första gång i veteranklass, hon älskar verkligen att visa upp sig denna underbara lilla hund alltså. Hon stod och gick lika bra som om hon senast ställdes igår!
Hon fick HP, blev BIR-veteran och kritiken finns att läsa på hennes sida.


Snöflinga, 8,5 år

Sen var det alltså dags för dom båda att mötas i bästa tikklass.
Jag tog en i varje hand och ställde upp, och domaren velade en stund innan hon valde att sätta MINGLA som BIR!!! Hur kul var inte det då?

Då stod jag alltså där med två av två möjliga som skulle in i finalerna, Mingla i grupp 2-finalen och Ebba i Bästa veteran.

Ebba placerade sig som tredje bästa veteran i stor konkurrens, och Mingla blev BIG-2 av tre. Jättekul :)
Ett stort, fint prisbord och jag kommer garanterat försöka åka på fler inoffer på Nybro brukshundsklubb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar