söndag 19 februari 2017

Utställning Motala

Idag har vi varit iväg på hundutställning i Motala, domare för dagen var Charlotta Melin.
Jag bestämde mig för att anmäla April och Betty, ungmöerna, lite i sista sekund då jag fick reda på att vi skulle passa Betty från idag och några dagar framåt.

Vi åkte uppåt imorse och anlände till utställningen lagom till bedömningen av gårdshund hann börja, och Betty var sedan först ut efter hanhundarna.

Betty fick excellent, därefter blev hon placerad som nummer ett av juniortikarna av fyra med certifikatkvalité (CK). Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

April var näst på tur, själv i sin klass visserligen, men hon fick excellent och certifikatkvalité (CK) också. Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Där stod jag alltså med två tikar som skulle in i bästa tikklass, tur nog så följde Bettys matte Anna med, och hon hjälpte till att ställa April då. Tack Anna för den hjälpen <3

April blev oplacerad och Betty blev först placerad som nummer två (jag tänkte "gud vad roligt med ett reservcert!"), men domaren valde då att byta plats på Betty och tiken framför. Hon blev alltså BÄSTA TIK i rasen med CERTIFIKAT och blev sedan bäst i motsatt kön (BIM) mot hanhunden som blev bäst i rasen.

Tjoho, nu ser vi ännu mer fram emot några fler utställningar med fina lilla Betty, innan hon blir avelsklar och vi kan slutgiltligt bestämma oss för en hane som passar :)


Två tiggande sötnosar <3
BIR Drömvinden's Ghost Buster & BIM Funnyfail's Briljanta Beth
Funnyfail's Briljanta Beth, 16 månader.
Funnyfail's Avsevärda April, 22 månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar