söndag 6 september 2015

Öland

Idag har jag och Erik varit på Öland på hundutställning med Ebba och April, lilltösen fick följa med som sällskap och miljöträning.

Domare för dagen var Tina Permo, och det var 14 anmälda hundar för dagen.

Först ut i rasen var Gustaf, som är pappa till A-kullen. Han vann championklassen och blev bästa hane.
Han fick kritiken: "Stor o maskulin m utm proportioner. Bra huvud o uttryck. Korrekt bett.Fina ögon o öron. Utm hals. Välutvecklad kropp. Utm vinklar. Bra ben o tassar. Fin päls. Rör sig m utm steg."

SE UCH Bonteas Gangstern-Gustaf
Ebba var näst sist av de dansk/svenska gårdshundarna, hon var ensam i sin klass och vann den med CK. Sen vann hon även över resten av tikarna och skulle nu möta Gustaf för att göra upp om Bäst I Rasen. Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.
Gustaf drog det längsta strået och blev BIR, han är så fantastiskt fin! Ebba slutade alltså BIM - Bäst i Motsatt kön.

BIR & BIM för dagen
Extra roligt eftersom just dessa två är föräldrar till våran första kull här på kenneln
Efter utställningen bestämde vi oss för att åka och hälsa på Funnyfail's Alternativa Agathon, de bor ju på Öland en bit ifrån Borgholm och man får ju passa på när man åker åt de hållen!

Han har det bra på gården där han bor, kissar och bajsar fortfarande ibland inne och är lite dominant. Annars har allt gått bra och han var en artig och glad filur!
Om två veckor börjar familjen på valpkurs med honom, vilket jag tror kommer vara till stor hjälp för passivitetsträning och koncentration. Då tror jag att det kommer gå fantastiskt.
De kämpar på och älskar sin lilla kille, det är fantastiskt! <3

April och Ebba jagade familjens hönor lite, men efter lite upprepad tillsägning gick det bra och Ebba hade vi i koppel en stund. Knasfior, men de är ju inte vana vid höns så det är inte jättekonstigt att de jagade dom lite. :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar