måndag 21 september 2015

Astons vistelse och utställningsresultat

Nu har lilla Aston åkt hem till Mölnycke igen och var nog saknad av sin familj efter deras weekend i London.
Allt har gått bra med att ha honom här, han har varit smidig att ha med att göra. Han har varit lite trotsig och tjafsat emot när vi sagt till honom att inte busa hela tiden, men det hör åldern till och annars har det gått toppen! <3

I lördags var vi på inofficiell hundutställning i Huskvarna. April, Aston och Ebba ställdes ut, domare var Mirko Lunden.
Aston var först ut och fick hederspris (HP) med kritiken:
"5 mån. Utm könsprägel, välmejslat huvud, aningen framträdande ögon. Korrekt ansatta öron, stram hals. Stark rygg. Kunde med fördel haft djupare bröst, ger aningen luftigt intryck. Tillräcklig benstomme, vackra tassar, rör sig trevligt."
Han hade lite svårt att koncentrera sig eftersom det var så många lukter på gräsmattan i ringen, men skötte sig annars jättebra :)
April var andra hund ut och fick också hederspris. Mirko sa att hennes bett är på gränsen mellan tångbett och underbett och vi hoppas såklart att underkäkens tillväxt ska avta och att överkäken ska komma ikapp. Vore oerhört tråkigt om hon får ett underbett, men det är bara att vänta och se hur det växer.
April och Aston stod nu mot varandra för att tävla om BIR-valp och April drog det längsta strået denna gången, hon blev sedan oplacerad i BIS-finalen, men hon skötte sig super.
Ebba var lika duktig som alltid, fick HP med fin kritik och slog hanhunden som var med och blev därför även BIR.
Hon blev i finalerna placerad som trea i gruppen, jättekul :D


Efter en hotellnatt så åkte vi till nästa inofficiella hundutställning i Skillingaryd, domarbyte för dagen från Jessica Snäcka till Tina Permo.
Aston var först ut även denna dag, och fick HP med följande kritik:
"En valp som har alla förutstättningar för att bli utmärkt i vuxen ålder. Utm huvud, fint uttryck. Vinklar bra och han har bra rörelser. Lycka till med honom!"
Nästa ut var April som också fick HP.
De slogs alltså även dag 2 om BIR-valp, och Aston drog det längsta strået :D
Bella var näst på tur, fick HP och toppenkritik, och hon gick som en stjärna och tyckte faktiskt att det var roligt på utställningen. Detta gjorde hela min dag, och var en vinst bara det <3
Ebba var efter Bella och fick även hon HP, och blev BIR även idag. Hon blev senare också BIG-1!! :D
Bilder från helgen kommer inom kort.

Efter en lyckad helg med massor av rosetter så drog vi hemåt och somnade som grisar i soffan, idag var det upp till jobbet som gällde. Jag taggar redan för nästa helg, 3-4 oktober, vi ska på hundutställning i Uppsala. Får se hur Aprils bett utvecklar sig och förhoppningsvis har Ebbas löp gått över också!
Kram och ta hand om varandra!


Aprils kritik finns att läsa här på Aprils sida.
Bellas kritik finns att läsa här på Bellas sida.
Ebbas kritik finns att läsa här på Ebbas sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar