måndag 22 juni 2015

Summering av A-kullens tid hos oss

Nu känner jag äntligen att vardagsrytmen är återfunnen och vi börjar hinna med vår omgivning igen efter valptiden :)

Dessa veckorna har varit de absolut bästa i mitt liv hittills, och jag har inte ångrat de beslut som tog mig hit en enda gång under vägens lopp.
När det började dra ihop sig för valpningen kom oron om allt kommer att gå bra, kommer den kommande tiden leva upp till de förväntningarna som jag har hunnit bygga upp under alla åren som jag har varit på gång med den här drömmen.

När första krystningen kom vid 11.00 den 9 april, kändes allt bara helt rätt. Klockan 11.07 gick vattnet, och 11.12 föddes Funnyfail's Alternativa Agathon, vår förstfödde valp som var näst störst i gänget <3

Funnyfail's Adekvata Alwar föddes kort därefter klockan 11.18 och föddes i säte.

Valp nummer tre var Funnyfail's Aktuella Aston som föddes 11.29.

Därefter hade Ebba ett uppehåll med krystarna och hon fick chansen att återhämta sig lite och hon fick lite glass och ägg för att hon skulle få en extra energikick.
Jag hade inte hunnit se en enda moderkaka, trots att jag hade försökt vara snabb och kolla. Tydligen var jag inte tillräckligt snabb, men de tre sista efterbörderna såg jag och kunde kontrollera :)

12.15 föddes Funnyfail's Avsevärda April efter lite kämpande från Ebbas sida. Hon var lite större än de andra (hon och Agathon låg på 240g respektive 230g).

Jag kände efter på Ebbas mage och kunde känna minst en valp till och kanske två.

Klockan 12.27 föddes Funnyfail's Angenäma Akvarell, vår underbara färgklick. Han rosslade lite, så honom fick jag suga lite fostervatten ur, men han var pigg och slutade rossla efter detta.

Här kände jag efter igen och kände en formodad valp upp mot bäckenet, men det hade lika gärna kunnat vara en sammandragning.

Men en valp till var det, Funnyfail's Attraktiva Avery föddes klockan 12.47 och var den sista i denna kullen som fick möta världen <3

Första veckorna gick i lugnets tecken, valparna vägdes, klipptes klorna på, diade och sov.

När valparna hade blivit knappa två veckor så öppnade de ögonen en efter en, och vid ca tre veckors ålder började de stå och leka så smått med varann.

De sista veckorna valparna var hos oss var de vakna längre och längre, gick ut för att göra sina behov, började äta mer torrfoder och färskfoder och vi hittade på mer saker allt eftersom tiden gick.

Sista veckan hela gänget var hos oss var vi i stan och miljötränade, provade på att ha koppel och halsband, var vid en sjö, åkte mycket bil, var med vart vi än åkte och fick så mycket utevistelse och kärlek som de ville ha.

Det blev inte mycket sömn, men det var värt det helt och hållet.
Jag ser redan fram emot nästa valpkull, för detta har enbart gett blodad tand <3

Alla valparna verkar ha kommit in i sina familjer bra.

Agathon (Svante) verkar ha hittat sin plats i familjen på Öland och han är precis så älskad som han förtjänar den fina killen.

Alwar växer och frodas, testar mattes tålamod lite och vägrar äta torrfoder, men annars går det toppen med goa grabben.

Aston har varit kliig och har fått åka till veterinären och fått behandling, men det ska förhoppningsvis gå över fort och i övrigt går det toppenbra med resten av familjen och han har smält in bra bland både människosyrran och brorsorna <3

April bor som ni ju vet kvar hos oss och växer så det knakar. Hon sköter sig exemplariskt och är helt fantastisk att miljöträna, hon är inte rädd för någonting.
Erik råkade klämma henne i en bildörr förra veckan, så hon har varit inne och röntgat tassen och fått smärtstillande medicin, hältan har nästan gått över nu och ingenting var brutet, så det är skönt :)

Akvarell (Acke) trivs bra i villan på Värmdö och verkar ha det fantastiskt med sin nya familj, han växer och ser väldigt fin ut i kroppen än så länge.


Avery (Wille) verkar ha kommit in i familjen och stadslivet bra, han har vant sig vid hissen och är pigg och framåt och äte med god aptit. Han har varit lite lös i magen några nätter, men annars har allt gått bra hittills.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar