söndag 14 juni 2015

Bella 4 år

Tänka sig att det redan har gått fyra år sedan lilla skrutt-Bella föddes, hon har gett mig otroligt många gråa hår, men jag älskar henne ändå!

Minns när jag var och hälsade på henne i Nackebo hos uppfödare Malin Axelsson, Bella var tre veckor gammal och hade redan vunnit mitt hjärta.
Hon bodde med mig på internatskolan hela tredje ring.
När Bella hade varit hos oss i tre månader, blev Fanny överkörd och förändrade hon tog hela mitt träningsintresse med sig tyvärr..
Bella fick aldrig en fast hand av mig som unghund på grund av detta, och det är någonting som jag får jobba med fortfarande att stärka mig själv och våga ta för mig i hundträningen.
Hon har ett otroligt jaktintresse, alltså då menar jag inte positivt. Hon sticker om hon får vittring, så när jag efter många år av träning äntligen kan ha henne lite lös, så är det under förutsättningen att jag har 110% koll på henne. Det går bättre och bättre, men visst sticker hon ibland fast hon vet att hon inte får.
Hon hatar att få klorna klippta, då gömmer hon sig i andra änden av huset och när man väl börjat klippa så brukar det få ta en ganska lång stund, eftersom hon nästintill aldrig ligger stilla.
Jag trodde att detta var hunden som skulle bli mor till min första kull, efter röntgen, MH och utställning såg det också så ut. Men när jag kollade hennes knän hos veterinär så visade det sig att hon bar på patellaluxation, och därmed krossades de framtidsplanerna. Nu har vi Ebba i huset och drömmen fick möjlighet att slå in ändå <3

Träningsmässigt så är hon en rolig hund med fart i, om hon bara får rätt belöning. Hon gillar lydnad, agility, viltspår och rallylydnad. Men vi håller det på en hobbynivå :D

Hon har visat sig vara en underbar lektant för valparna. Det känns skönt att hon får uppfostra små liv, även om hon själv aldrig kommer att få bli mamma.

Som sagt, hon har gett mig många gråa hår, men gud vilken rolig hund hon är! Hon ger mig varje dag någonting att skratta åt, och är jag ledsen och gråter så kommer hon och slickar mig i ansiktet.

Min älskade fina lilla loppa, matte älskar dig fastän hon är arg på dig ibland <3


Vackra Bella-Blixt, det har hänt mycket senaste åren med hennes kropp och knopp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar