söndag 2 november 2014

Utställning i Växjö

Igår var det utställning i Växjö med Ebba. Superdupers Bella och Superdupers Sigvard med mattar var också där och förgyllde dagen <3

Det blev domarändring i torsdags kväll, så istället för Bo Wiberg så blev det rasspecialitsten Bengt-Åke Bogren som dömde. Spännande eftersom jag anmälde till honom i Norrköping och det blev domarbyte då så att jag fick en ny då också, så det var roligt att få en bedömning av honom. Extra roligt var det att han körde med öppen bedömning, så att han motiverade för "publiken" varför han valde att ge hundarna de priset dom fick och placera dom som han gjorde. Väldigt intressant och otroligt givande!

Först ut var Superdupers Sigvard:

"Hane av större skalan. Kraftfull skalle o bra nosparti. Aningen ljusa ögon. Stark rygg med bra kors o vinklar. Rör sig harmoniskt. Övertecknad. Bra päls."

Han fick excellent och blev näst bästa hane i unghundsklassen.

Superdupers Sigvard
Näst ut var Superdupers Bella:

"Tik av bra storlek. Rejäl skalle, markerat stop. Välansatta öron. Mörka ögon. Stark rygg. Välutvecklad kropp. Goda rörelser o vinklar. Päls o färg ok."

Hon fick excellent, CK, blev bästa tiken i juniorklassen och fick även reservcert och blev fjärde bästa tik i rasen <3

Superdupers Bella
Sen var det mamma Ebbas tur (hennes kritik finns att läsa på hennes sida), och hon fick excellent och blev tredje bästa tik i klassen :)

Snöflinga
Så nu funderar jag på om jag eventuellt ska anmäla till Stockholm hundmässa i december, skulle vara roligt för jag har aldrig varit där! Annars blir det nog inga utställningar förrän nästa höst eller 2016 för våran del, och det känns ju väldigt länge utan utställning!

Tack till dom som förgyllde dagen, speciellt till Annette, Hanna, Berit och Ida med familj <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar