onsdag 19 februari 2014

Utställning i Motala på söndag

På söndag är det utställning i Motala, SGVK (Svenska Gårds- och Vallhundsklubben) anordnar den och ett gäng till utställningar per år. Det är alltid lika spännande att åka på specialklubbsutställningar och det brukar vara jättetrevliga tillställningar!
Får se om dom andra två ska med eller inte, men det lutar åt att det bara blir jag, husse och Ebba som åker.
Det blir 23st Dansk/svenska gårdshundar och Ebba ställs som näst sist i rasen, så det kommer bli spännande! Bedömningen startar vid 9.30, så det blir till att åka hemifrån vid 7.00 någon gång :)

I söndags, 16/2, var det Sydsvenska Älghundsklubbens utställning i Moheda. Diva skulle ställas i öppenklass och Eriks systers och hennes sambos jämthane, Zlatan, skulle göra sin utställningsdebut i juniorklass, sen hade jag fått äran att ställa ut en gråhundstik, Cherri, i jaktklass också.
Zlatan var först ut, fick fin kritik och Very good. Domaren tyckte att han var lite outvecklad och armbågstrång etc, men han sa att det ändå var en lovande hane som bara behövde växa på sig så det var roligt!
Diva fick ett Excellent och blev trea i sin klass, domaren tyckte att hon var aningen lång i länden och kunde haft bättre överarmsvinkel, så det blev inget CK idag. Kritiken finns på hennes sida.
Cherri fick ett Very good, något dålig rygglinje och var hastrång.

Vi är nöjda med helgen i alla fall, så det blev lyckat! Nu laddar vi om inför söndag och den kommande våren!

3/2-14, Tre skitiga tjejer efter en cykelrunda!

3/2-14, Ensambus med Nore Långmons Diva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar