söndag 15 december 2013

Den gångna veckan!

I tisdags var vi hos veterinären för att få Divas sista ledinjektion, förhoppningarna var stora om att vi äntligen skulle kunna komma igång nu med jakten igen! Enbart koppelpromenader ett par dagar till och sen är det hopp och lek, sa veterinären och jag och Diva gick därifrån med ett leende på våra läppar!

I torsdags natt var Erik på lussebandy på vårat gamla gymnasium, han var inte hemma förrän kvart i fyra! Så typiskt att man ska ha så svårt att sova när man är utan sin karl, annars hade jag inte jämrat mig så mycket..

I fredags morse släppte jag Diva, hon hann inte vara lös många minuter innan hon tog upp (lite väl hårt) och det stack iväg och hon tappade bort älgen.. Jaha, nu får jag väl sätta mig och vänta in henne då en stund, tänkte jag då. Såg dock aldrig vid henne på hela dagen, gjorde en misslyckad inkallning efter drygt två timmar.
Efter 5 timmar och ca 4 mil i de stackars hundbenen, så beslutade jag mig för att nu sjutton ska hon med hem! Fick med mig henne hem, hon var inte så farligt trött som man hade kunnat tro och med en lite öm led... Jaha, skit också! Ömmandet har gått över nu, så imorgon blir det cykling för våran del och kanske så gör vi ett nytt försök att släppa henne på tisdag. Det var ju inte tänkt att det skulle bli en så grov start efter att ha stått så länge, men det är inte mycket att göra åt i efterhand.

Igår, lördag, släppte vi Bella och var ute större delen av de ljusa timmarna. Hon hittade inga djur att driva, men jag och Ebba gick på en älg i skogen... Som tur var så sprang inte Bella efter när hon kom tillbaka till mig, älgarna behöver hon inte jaga tycker jag för dom är ju så stora ;)

Idag har Erik varit iväg och jagat hare hos sin kusin. Tanken var att jag skulle följt med, men så blev det inte för jag ville lägga lite tid hemma och hade tänkt att baka lussebullar. Märkte dock när jag skulle sätta degen, att jästen var slut hemma. Jaha, vad gör vi då istället då. Långpromenad i regnet och lite facebook-tittande blev det istället.

Ha en trevlig söndagskväll, glöm inte att titta på solsidan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar