tisdag 19 november 2013

Veterinärbesök igen!

Förra veckan var vi hos veterinären med Bella, hon fick massa utslag som kliade. Som tur var så visade proverna att hon inte hade fått några parasiter i alla fall, utan hon hade fått (av någon anledning) en bakterieinfektion. Antagligen för att hon blivit fuktig och bakterierna frodats, till slut har det blivit ett för stort arbete för hennes immunförsvar att försöka motverka spridningen och då fick hon feber och utslagen spred sig ännu mer.
Besöket slutade med att Bella fick gå hem på en tiodagars antibiotikakur, och hon blev genast mycket bättre och febern gick ner. Nu är hon åter sig själv igen, busar och står i!

Igår var vi hos veterinären med Ebba, Bella och Diva. För Ebbas del blev det patellaundersökning och det visade sig att hon var UA, så himla skönt!
Bellas knän bad jag veterinär Claes Carlsson känna på också, och han förklarade hur det kändes och visade mig hur man kunde känna. Verkligen skönt att få det förklarat för sig, sist jag kollade Bella så gick jag därifrån som ett frågetecken! Så jag kan absolut tänka mig att undersöka fler hundar för denna Claes, han gav verkligen ett professionellt intryck!

Diva röntgades, gjorde böjprov och blev sprutad i carpusleden, det syntes inget på röntgen och det bådar ju gott. Hon blev skadad i somras, har fungerat bra sedan dess att hålla igång med cykling, joggning och allting. Hon har dock, under perioden nu när jakten kommit igång, visat att hon blir halt vid högre ansträngning i vänster fram och vi valde därför att uppsöka en ortoped. Förhoppningsvis hjälper sprutorna och vi ska åter om tre veckor för en till spruta och sedan är hon förhoppningsvis fit for fight igen. Så typiskt att hon visar sig vara skadad när hon precis har börjat komma igång med jakten.

Men slutet gott, allting gott!
Vi hoppas att det löser sig för Diva i alla fall och det är riktigt roligt att Ebba visade sig ha patellorna UA, för nu slipper jag ju oroa mig för det!

Ha det gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar