tisdag 29 oktober 2013

Utställningar, hundjakt, älgjakt mm.

Nu har oktober månad också gått, älgjaktsveckan är passerad och Diva har skällt sina första ståndskall!

Älgjaktsveckan flög förbi i ilfart, vi valde att inte släppa Diva då hon inte är tillräckligt mogen för massa passkyttar och andra hundar när man går såtarna. Hon fick gå som bandhund även denna vecka, ingen älg skjuten för henne men några älgar blev det allt under veckans gång :)

Under de senaste veckorna har jag släppt Diva flertalet gånger per vecka och hon har skällt sina första ståndskall på älg som hon dessutom hittat själv. En helt underbar känsla när det verkar som att poletten ramlar ner hos lilltösen! Vi får se när vi släpper henne i jaktlaget, hon är uppenbart inte redo för det än. Tanken är att hon får ta den tid på sig som behövs, i lugn och ro slipper man förhoppningsvis problemen som kan komma när man ställer hunden för svårare situationer än vad den klarar av :) Det är skönt att det har gett resultat, så vi får se hur det utvecklas vidare.

Den tjugonde oktober, en söndag, var vi på inofficiell utställning med Ebba och Bella, det gick bra och båda fick HP. Bella blev näst bäst i rasen (det var tre startande och alla var tikar i samma klass), Ebba blev BIR, BIG och även BIS-4. Verkligen jätteroligt! Så nu ser vi fram emot att ställa i Växjö till helgen, Ebba skall ställas och förutom hon så är det 34 andra dansk/svenska gårdshundar. Spännande!

Vi har haft lite oväder här och träd på vägarna, men inte så blåsigt som man kunde tro att det skulle bli! Hästarna fick komma in igår, kändes bäst för att de skulle slippa stormen. Dom blev glada, även om stormen inte blev så farlig just här :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar