söndag 20 november 2022

Inofficiell utställning

Idag var vi på inofficiell utställning i Moheda, jag och Agnes åkte ensamma och hade med oss Ebba och Nytta. Nyttas allra första utställning, så det var en trött jämthundsvalp som vi hade med oss hem sen framåt eftermiddagen.


Ebba var först på tur, hon frös en del så hon hade nog hellre valt att vara kvar hemma. Men domaren tyckte om henne ändå och hon blev BIR-veteran, BIR och slutligen placerad som andra bästa hund i grupp 2. Ebbas kritik finns att läsa på hennes sida.


Och så har vi då Nyttas prestation, fantastisk mentalitet visste vi ju redan att hon hade. Men att hon skulle vara så cool i denna miljön det hade jag ändå inte vågat hoppats på. Lite pipig emellanåt eftersom det var lång väntan, är man valp så är man ju inte världsbäst på att ha tråkigt så att säga... Men det gick över förväntan som sagt, och hon presterade toppen i ringen. Lite galoppsprång när det sprätte till i kroppen, men i övrigt jättefint både i stående och trav. Svansen gick nonstop!
Nytta blev BIR-valp, placerade sig som bästa valp i gruppen, men blev oplacerad i BIS-valp. Hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Nu tar vi julledigt från hundjippon, både matte, mini-matte Agnes och hundarna behöver vila ut och dessutom så väntar vi ju valpar som ska förgylla vår tid en stund framöver! Men första helgen i januari åker vi och ställer ut i Göteborg, det blir kul :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar