lördag 2 oktober 2021

Livmoderinflammation

I slutet av september drabbades Ebba av livmoderinflammation. Löpet avtog aldrig som det brukar och hon blödde såpass rikligt att jag började undra om hon höll på att förblöda så jag sökte veterinär.
Det konstaterades att hon hade livmoderinflammation och hon fick tid för operation dagen därpå.

Operationen gick bra, eftersom livmoderinflammationen var öppen så rann blod och var rakt ut, vilket är positivt och gör att hunden i sin tur aldrig blir särskilt allmänpåverkad av sitt tillstånd. Det hittades även många och stora cystor på äggstockarna som förstås togs bort i samband kastrationen och några juvertumörer som vi får vänta tills hon mår bättre med att ta bort om de tycks växa.

Hon mår nu lite bättre och har i alla fall kunnat sova de senaste nätterna utan att behöva springa ut och kissa, blödningen har även den börjat avta så det känns skönt. Vi hoppas att hon skall bli helt återställd så snart som möjligt. Hon hålls i stillhet och får inte hoppa och studsa förrän allt är läkt ordentligt, men snart så är hon nog på banan igen!

De andra hundarna mår bra, det blir lite tomt på promenaderna när Ebba saknas förstås, men vi hoppas att hon snart får springa med igen :)

Varning för starka bilder!

Väldigt mycket blod kom det...

Ledsen Ebba inför operation, Häxa med för miljöträning.

Ska äntligen få komma hem efter operationen.
Mycket sova blir det när man inte är piggelin.
Tänk att det kan kännas tomt på promenad med fyra hundar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar