måndag 7 januari 2019

Utställning Mydog

I helgen var vi iväg på utställning i Göteborg, årets första utställning.

Det var Minglas första utställning inomhus och hon tog det hela på ett förståndigt och relativt avslappnat sätt trots att hon kommit i löp precis lagom inför att vi skulle iväg. Ebba var med också bara för att hon tycker det är roligt att springa i ringen :)

Mentalt är Mingla helt suverän, kunde inte önska mig någon bättre. Det ska bli så roligt att se hur hon utvecklas fortsatt exteriört och även att göra mentaltest i april med henne.

Domare för lördagen var Svend Lövenkjær, en noggrann domare som vet vad han vill ha.
Ingen av damerna föll domaren i smaken, så Mingla fick nöja sig med ett good och Ebba med ett very good.
Men, jag är lika nöjd oavsett pris, hundarna och framförallt Mingla skötte sig så fantastiskt att hälften vore nog, hon har verkligen mognat och stod tålmodigt och viftade på svansen och njöt i stora drag av den uppmärksamhet hon fick.

Ebba sköter sig ju allt som oftast, och hon var precis som hon brukar. En svansviftande glädjespridare som gör allt för matte och lite godis ;)

Söndagen bjöd på en ny domare, Kurt Nilsson, som även dömde på förra rasspecialen. Han är en härlig domare att ställa för, bjuder på sig själv, skämtar lite och är mycket kompetent. Det var även en domaraspirant på plats som gjorde sin eximination, kul och bra träning för hundarna när det blev dubbelt så mycket kännande och klämmande.

Bild lånad från Annette Andersson

Först fick Ebba den stora äran att vara med i juniorhandling, där Hanna Edén skulle tävla för första gången. Hanna med familj har Aktuella Aston, från vår A-kull, men han har tyvärr inte varit helt på topp senaste tiden, så de valde att inte utsätta honom för den stress som det innebär med inomhusutställningar. Så då fick Hanna låna Astons mamma, Ebba, istället och det gjorde hon med bravur. Hon slutade på fjärdeplats i sin allra första tävling, verkligen imponerande och det blir spännande att se vad det slutar för Hanna :)

Mingla fick ett very good och blev bästa juniortik (kritik finns på hennes sida), och Ebba fick excellent med CK och andra bästa veterantik, men sedan oplacerad i bästa tikklass (kritik finns på hennes sida).

En liten revansch med andra ord från lördagen, och sedan bar det hemåt med två trötta hundar och en pigg unge som hade sovit större delen av tiden som absolut inte ville sitta i stolen något mer. Men hem kom vi till slut :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar