onsdag 14 mars 2018

Mingla 7 månader

Nu har det hänt massor senaste månaden :)

Den 17:e februari föddes vår lille Melker, Olof är stolt och duktig storebror!
De första veckorna har nu har varit lugna och vi har mest njutit av första tiden med vår nya familjemedlem.

På hanhundsfronten så är det lite trista besked, eventuellt är vi tvungna att byta hanhund till kullen med Betty, då det har visat sig att två tikar har gått tomma efter Mio trots bra parningar. Han har ju ändå några år på nacken och det är med största sannorlikhet hans spermier som inte är så kvicka längre tyvärr, Matte ska kolla upp hur det står till och vi håller såklart tummarna för goda resultat ändå, men jag letar efter en reservhane för säkerhetsskull ifall vi måste byta.

Mingla har hunnit bli 7 månader gammal nu, och verkar ha slutat växa på höjden och ligger nu på 8 kg. Hon är rätt tunn för stunden eftersom hon dragit ut på höjden och ger därmed ett ganska luftigt intryck, men massan brukar komma vartefter de mognar och gårdshunden är generellt en ras som blir färdiga sent i ålder, så det finns gott om tid att "biffa till sig" på!
Hon har blivit lite personlighetsförändrad, vilket jag tror beror på att hon närmar sig sitt första löp. Hon är lite kaxig mot de andra hundarna, och lyssnar inte som hon brukar varken på dom eller oss. Så just nu är hon en disträ och knäpp tonåring, inte så mild och go som hon varit innan ;) Men det går ju över, och hör könsmognaden till!Benzelias Twenty Five, 7 månader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar