tisdag 10 februari 2015

Längtan!

Nu har det gått en vecka sedan första parningen mellan Ebba och Gustaf. Hittills inga dräktighetstecken, mer än att hon är lite trött. Men det är för tidigt att säga än om det tagit sig eller inte.
Hon börjar i alla fall komma ur höglöpet nu, så det har lugnat ner sig lite på den fronten här hemma.

Jag håller på att sammanställa mina infoblad som jag kommer att lämna med valparna när de flyttar sen, där jag skriver lite kort och gott om det mesta som kan vara bra att veta och som man kan läsa igenom i lugn och ro när man kommit hem. Det är riktigt roligt att greja med någonting som man verkligen brinner för, detta med hunduppfödning är min stora dröm och nu är den bollen äntligen i rullning ordentligt efter många stolpe ut under flera år.

När jag var och parade Ebba hos Anna, så pratade vi om valpträffen som jag planerar att ha när valparna är mellan 1-1,5 år. Jag berättade att jag tänkte samordna så att alla hälsoundersöker samma dag på samma plats och att vi sedan skulle äta middag hos oss för att sedan åka på BPH dagen efter. Anna kom dock på att det nog inte går eftersom det då går emot Svenska kennelklubbens dopingreglemente (hundarna ges ju lugnande inför höftledsröntgen). Och mycket riktigt, efter att ha pratat med Skk om detta, så kunde jag konstatera att så var fallet och att det inte går att baka ihop på det sättet som jag hade önskat.
Så nu har jag fått tänka om kring detta och har bestämt mig för hur jag ska lägga upp det istället.
Efter hundens 1 års dag, så bör den höftledsröntgas, men dock inte senare än 14 dagar innan valpträffen och den mentalbeskrivning vi skall genomföra.
Middag, prat och träffa alla inblandade återstår dock, jag hoppas att det kommer blir bra uppslutning och jag är övertygad om att det kommer bli en supertrevlig kväll med massor av hundprat och olika tävlingar. BPH gör vi dag 2 av denna valpträff, precis som tidigare. Och jag kommer att förboka detta innan valparna lämnar mig för att åka med sina nya hussar och mattar till sina nya hem, allt för att ni skall kunna planera på bästa sätt.

Hoppas att det låter så bra som jag tror att det kommer bli!

Nu ska jag ut och gå i det dunderfina vädret! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar