lördag 20 december 2014

Stockholm hundmässa

Förra helgen var jag med Ebba på Stockholm hundmässa, domare för dagen var Svend Lövenkjaer från Danmark.

Han var en domare med starkt tycke och han visste hur han ville att gårdshunden skulle se ut, väldigt trevlig och ordentlig karl. Skrev jättefin kritik och jag kan inte annat än hålla med honom om det han skrev.

Ebba fick ett Very good och blev 4:e bästa tik i öppenklassen, hennes kritik finns att läsa på hennes sida.

Jag fick också äran att ställa ut Superdupers Bella, eftersom Annettes dotter Hanna tävlade i juniorhandling så hann hon inte med det själv.
Bella gick för första gången i unghundsklass, så det var spännande, hon var den enda tiken i sin klass som fick Excellent, men hon fick inget Ck. Kritiken löd:
"Bra modell o storlek, kraftig skalle, men ngt för markerade kindben. Vackra ögon, behöver fylla ut ngt under ögonen. Vacker hals, saxbett. Mkt bra förbröst, fin bröstkorg med bra underlinje. Mkt stabil bak. Härlig pälsstruktur. Rör sig fritt, behöver bli mer paralell."

Så vi var alla nöjda med dagen, Hanna gick vidare i SM i juniorhandlingen, men åkte tyvärr ut när domaren valde ut de 10 som skulle gå vidare. 58 st var det som var anmälda, så det är grymt bra av Hanna att ta sig så långt! Heja heja! :)

Nu blir det nog inga mer utställningar eller för den delen föreläsningar, kurser och annat smått och gott förrän tidigast om ca ett år. Nu är det valpar och lugn och ro som gäller :) <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar